Hilton predáva newyorský hotel Waldorf Astoria čínskej poisťovni Anbang

NETKY.SK • 7 Október 2014, 06:56 • 2 min
Hilton predáva newyorský hotel Waldorf Astoria čínskej poisťovni Anbang

NEW YORK - Hilton Worldwide Holdings predáva luxusný manhattanský hotel Waldorf Astoria čínskej poisťovacej spoločnosti Anbang Insurance Group za 1,95 miliardy USD (1,55 miliardy eur). Informovali o tom agentúry AP a Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Hilton bude prevádzkovať legendárny hotel ďalších 100 rokov. Waldorf má 1232 izieb a čaká ho rozsiahla renovácia. Najväčší prevádzkovateľ hotelov na svete kótovaný na burze chce použiť príjmy z predaja na nákup ďalších hotelových aktív v USA.
      

Medzi značky Hilton Worldwide Holdings patria okrem Waldorf Astoria Hotels & Resorts, Hilton Hotels & Resorts, DoubleTree by Hilton a Embassy Suites Hotels. Hilton, ktorého väčšinovým akcionárom je Blackstone Group, kúpil newyorský Waldorf Astoria v roku 1972 a vo februári oznámil, že uvažuje o predaji časti alebo celej nehnuteľnosti. Spoločnosť v decembri 2013 vstúpila na burzu a z prvotnej ponuky získala 2,35 miliardy USD.
      

Čínska spoločnosť Anbang, ktorá vznikla v roku 2004, poskytuje finančné a poisťovacie služby viac než 20 miliónom zákazníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona