Hillary Clintonová sa chce na budúci týždeň vrátiť do práce

NETKY.SK • 4 Január 2013, 08:09 • 2 min
Hillary Clintonová sa chce na budúci týždeň vrátiť do práce

Hillary Clintonová sa chce na budúci týždeň vrátiť do práce - Politika Americká ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová sa po liečbe krvnej zrazeniny v hlave plánuje na budúci týždeň vrátiť do práce. Oznámilo to dnes jej ministerstvo.

slovakia

left justify in out

img

Americká ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová sa po liečbe krvnej zrazeniny v hlave plánuje na budúci týždeň vrátiť do práce. Oznámilo to dnes jej ministerstvo.

Hovorkyňa Victoria Nulandová povedala, že Clintonová v súčasnosti oddychuje doma, ale je v kontakte s vedúcimi pracovníkmi rezortu a "znela úžasne, pozitívne a dychtivá ísť" do práce. 

Podľa jej slov sa ministerka teší na návrat do svojej washingtonskej kancelárie, presný deň si však zatiaľ nestanovila. Lekári jej odporučili, aby zatiaľ necestovala do zahraničia.

Clintonovú prepustili v stredu z Presbyteriánskej nemocnice v New Yorku, kde ju hospitalizovali v nedeľu po náleze krvnej zrazeniny v žile medzi mozgom a lebkou. Odborný lekársky tím jej oznámil, že vo všetkých oblastiach sa jej zdravotný stav zlepšuje a že sú presvedčení o jej úplnom uzdravení.

Šéfku americkej diplomacie postihlo v polovici decembra vírusové ochorenie žalúdka, v dôsledku ktorého bola dehydrovaná a omdlela. Utrpela pritom otras mozgu, čo sa zistilo až o niekoľko dní neskôr. Zrazeninu jej diagnostikovali 30. decembra počas kontrolného vyšetrenia.

Bývalá prvá dáma USA je ministerkou od januára 2009, keď prezident Barack Obama začal svoje prvé funkčné obdobie. Obama po znovuzvolení nedávno nominoval demokratického senátora Johna Kerryho, ktorý stojí v čele senátneho výboru pre zahraničné vzťahy, za Clintonovej nástupcu. Clintonová opakovane zdôraznila, že ministerkou chce byť len jedno funkčné obdobie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies