Hillary Clintonová dostala zápal pľúc

NETKY.SK • 12 September 2016, 06:37 • 2 min
Hillary Clintonová dostala zápal pľúc

NEW YORK - Americká prezidentská kandidátka Hillary Clintonová má zápal pľúc, oznámila to jej lekárka, informovala tlačová agentúra AP. Clintonová dostala antibiotiká a dr. Lisa Bardacková jej kázala oddychovať a upraviť si predvolebný program.

slovakia

left justify in out

Doktorka Bardacková vo vyhlásení uviedla, že Clintonová sa "pekne zotavuje" po tom, ako v nedeľu pre nevoľnosť predčasne odišla zo spomienkového obradu, ktorý sa konal pri Svetovom obchodnom centre v New Yorku pri príležitosti výročia teroristických útokov z 11. septembra 2001. Videozáznam urobený náhodným svedkom ukázal, že pred nastúpením do auta strácala rovnováhu a museli ju podopierať.

 

Lekárka povedala, že Clintonovú trápil kašeľ súvisiaci s alergiami a pri následnej kontrole jej zistila pneumóniu. Na spomienkovom obrade v New Yorku sa podľa lekárky prehriala a bola dehydrovaná.

 

Senátor Chuck Schumer vyhlásil, že sa s Clintonovou na slávnosti pred jej odchodom "chvíľu rozprával", vymieňali si svoje spomienky na tragické útoky a zdala sa mu byť v poriadku. "Bolo tam veľmi horúco, ale zdala sa mi byť v poriadku a odišla z vlastnej vôle," dodal.

 

Clintonová odišla do domu svojej dcéry Chelsey, ktorý bol neďaleko a keď odtiaľ neskôr odchádzala, povedala reportérom, že sa cíti oveľa lepšie.

 

Médiá pozorne sledujú Clintonovej zdravotný stav v súvislosti s tvrdeniami podporovateľov jej súpera, republikána Donalda Trumpa, podľa ktorých je po zdravotnej stránke nespôsobilá vykonávať prezidentský úrad. Poukazujú pritom na možné následky otrasu mozgu, ktorý utrpela, keď v decembri 2012 omdlela. Clintonovej lekárka však ubezpečila, že sa po tomto úraze úplne zotavila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona