Hillary Clintonová: Budúcnosť patrí ženám

NETKY.SK • 7 Február 2017, 21:48 • 2 min
Hillary Clintonová: Budúcnosť patrí ženám

WASHINGTON - Neúspešná americká prezidentská kandidátka Hillary Clintonová vo svojom prvom verejnom vystúpení od inaugurácie prezidenta Donalda Trumpa odkázala ženám a dievčatám, že "budúcnosť patrí ženám".

slovakia

left justify in out

Hoci sa bývalá ministerka zahraničných vecí zúčastnila 20. januára na Trumpovej inaugurácii, od svojej volebnej prehry s ním sa zdržiavala skôr v ústraní.

 

"Napriek všetkým výzvam, ktorým čelíme, som naďalej presvedčená, že budúcnosť patrí ženám," uviedla dnes vo videoposolstve, ktorým otvorila konferenciu MAKERS v Kalifornii.

 

Konferencia predstavuje "príbehy žien a oslavuje životne dôležité úlohy žien v minulosti, súčasnosti a budúcnosti našej krajiny", uvádza sa na webovej stránke MAKERS.

 

"Potrebujeme silné ženy, ktoré vystúpia z davu a prehovoria. Potrebujeme vás, ktoré budete odvážne a smelo (ostatných) povediete," dodala Clintonová.

 

Vyzdvihla úspech ženských pochodov vo svete po inaugurácii Trumpa. Kritici sa obávajú, že nový šéf Bieleho domu by mohol obmedziť práva žien a menšín.

 

"Tak prosím, buďte príkladom pre každú ženu a dievča, ktoré sa obávajú, čo prinesie budúcnosť, a kladú si otázku, či naše práva, príležitosti a hodnoty prežijú... Pamätajte si: vy ste hrdinkami a tvorkyňami dejín, tými, ktoré búrajú bariéry budúcnosti," dodala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies