Higuita po 20 rokoch zopakoval škorpiónsky kop

NETKY.SK • 7 September 2015, 09:19 • 2 min
Higuita po 20 rokoch zopakoval škorpiónsky kop

MEDELLÍN - Kolumbijský futbalový excentrik René Higuita si pripomenul dvadsať rokov od svojho najslávnejšieho brankárskeho zákroku v kariére.

slovakia

left justify in out

"Škorpiónsky" kop si však tentoraz nezopakoval na trávniku. Loptu, ktorá naňho smerovala z vody, vo výskoku odvrátil pätami ponad vlastnú hlavu a pristál v bazéne. Stále zábavným kúskom sa 49-ročný rodák z Medellínu pochválil v nedeľu na twitteri.

 

 

Higuita priznal, že zákrok, ktorý vytiahol v medzištátnom stretnutí proti Anglicku 6. septembra 1995, nebol výsledkom náhleho vnuknutia, ale roky starostlivo pripravovaný. Na bránkovú čiaru padajúci lob z kopačky Jamieho Redknappa zneškodnil vo Wembley tak, že tesne pred dopadom lopty za svoj chrbát podskočil a vykopol ju pätami dopredu ponad hlavu. Zákrok okamžite dostal prívlastok "škorpiónsky" podľa zvieracieho šťúra známeho zahnutým bodcom a patrí medzi najpamätnejšie okamihy futbalovej histórie. "Inšpirovali ma deti hrajúce futbal na ulici či v parku. Videl som ich, ako pilujú zakončenie v záklone 'nožničkami', nuž som sa pri nich pristavil a nadhodil, že nebolo by od veci vyskúšať to isté, ale opačnou stranou. A v ten osudný deň v Anglicku som dostal presne tú loptu, na ktorú som čakal dlhých päť rokov," priznal s odstupom mnohých rokov bývalý 68-násobný reprezentant Kolumbie, ktorý počas dlhoročnej kariéry pravidelne zahrával priame aj pokutové kopy. V drese národného mužstva skóroval trikrát.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona