Hiddink prevzal holandskú reprezentáciu

NETKY.SK • 1 August 2014, 13:01 • 2 min
Hiddink prevzal holandskú reprezentáciu

AMSTERDAM - Atraktívny, ale účelný futbal sľubuje nový tréner holandskej reprezentácie Guus Hiddink. S týmto krédom sa druhý raz vo svojej kariére ujal funkcie v národnom tíme.

slovakia

left justify in out

Nahradil v nej Louisa van Gaala, ktorý už pred tohtoročným šampionátom v Brazílii avizoval svoj odchod z postu po svetovom šampionáte - po turnaji prevzal Manchester United. Nič na tom nezmenil ani zisk bronzu na MS.

 

Hiddink bude viesť oranjes až do skončenia ME 2016 vo Francúzsku a potom by ho mal vystriedať Danny Blind. Spomenutý bývalý hráč Ajaxu Amsterdam Blind spolu s Ruudom van Nistelrooyom budú robiť Hiddinkovi asistentov. 

 

Šesťdesiatsedemročný kouč Hiddink viedol holandskú reprezentáciu v rokoch 1995 - 1998 a s mladým a talentovaným mužstvom sa prebojoval do semifinále MS 1998 vo Francúzsku, kde stroskotal v rozstrele z 11 m na neskoršom neúspešnom finalistovi Brazílii. Naposledy trénoval ruský klub Anži Machačkala, odkiaľ sa porúčal na vlastnú žiadosť v júli 2013. Predtým pôsobil aj v PSV Eindhoven, tureckom Fenerbahce Istanbul, FC Valencia, Reale Madrid, viedol londýnsku Chelsea či reprezentačné výbery Kórejskej republiky, Austrálie, Ruska a Turecka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies