Hiddink povedie čínsku reprezentáciu do 21 rokov, cieľom je kvalifikácia na olympiádu

NETKY.SK • 10 September 2018, 12:13 • 2 min
Hiddink povedie čínsku reprezentáciu do 21 rokov, cieľom je kvalifikácia na olympiádu

PEKING - Čínska futbalová asociácia (CFA) v pondelok oznámila angažovanie 71-ročného holandského trénera Guusa Hiddinka na lavičku národného tímu do 21 rokov.

slovakia

left justify in out

Úlohou skúseného odborníka bude dostať ázijský tím na olympijské hry v roku 2020, ktoré sa uskutočnia v japonskom Tokiu.

 

"Je pred nami veľa práce. Podľa toho, čo som videl v predchádzajúcich prípravných zápasoch, v tíme sú štyria či piati kvalitní hráči. Zvyšok mužstva má technické alebo taktické nedostatky a zostáva aj v kondičnej pripravenosti," vyjadril sa pre holandské média Hiddink, ktorý na reprezentačnej úrovni viedol svoju rodnú krajinu, Južnú Kóreu, Austráliu, Turecko a Rusko. V KĽDR pôsobil pri národnom tíme ako riaditeľ sekcie pre vývoj hráčov.

Čínski futbalisti nikdy v histórii nepostúpili na olympijský turnaj. Zúčastnili sa na ňom iba raz, v roku 2008, keď najľudnatejšia krajina sveta hostila podujatie pod piatimi kruhmi v Pekingu. Ak chcú Číňania preniknúť do Tokia, čaká ich náročná cesta. Najskôr sa musia kvalifikovať na ázijský šampionát hráčov do 23 rokov, ktorý sa uskutoční v januári 2020 v Thajsku, a následne potrebujú na tomto turnaji postúpiť minimálne do semifinále.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona