Hiddink po víťazstve Chelsea: Zúfalo sme ho potrebovali

NETKY.SK • 4 Január 2016, 10:26 • 2 min
Hiddink po víťazstve Chelsea: Zúfalo sme ho potrebovali

LONDÝN - Futbalisti FC Chelsea sa po dvoch remízach dočkali prvého víťazstva pod trénerským vedením Guusa Hiddinka, keď uspeli na ihrisku iného londýnskeho mužstva Crystal Palace 3:0 v úvodnom nedeľňajšom stretnutí 20. kola najvyššej anglickej súťaže. Tímu zo Stamford Bridge patrí 14. priečka, Crystal Palace je siedmy.

slovakia

left justify in out

Hostia sa ujali vedenia v 29. min gólom Oscara, ich náskok zdvojnásobil v 60. min Willian a na rozdiel triedy upravil o šesť minút neskôr Diego Costa. V Brazílii narodený španielsky reprezentant asistoval na gól niektorého zo spoluhráčov prvýkrát za ostatných 20 zápasov. Ďalšou zaujímavosťou je skutočnosť, že až sedem z ôsmich Willianových tohtosezónnych zásahov vo všetkých súťažiach padlo spoza šestnástky.


Úradujúci anglický šampión dosiahol v aktuálnej sezóne Premier League iba druhé víťazstvo na ihriskách súperov, prvé od 23. augusta 2015, keď triumfoval na pôde West Bromwichu Albion (3:2). Odvtedy u súpera trikrát remizoval a až štyrikrát prehral. "The Blues" dosiahli najvyššie ligové víťazstvo za obdobie takmer dvanásť mesiacov. Ešte 17. januára minulého roka zdolali Swansea City 5:0. "Dosiahli sme presvedčivé víťazstvo, ktoré sme tak zúfalo potrebovali. Predošlé dve remízy ma trochu znepokojili. Každý vie, že v našom tíme je veľa kvality. Šampióni majú niekedy tendenciu ´zaspať na vavrínoch´. Pred nami je ešte dlhá cesta, matematicky však máme stále šancu umiestniť sa na priečkach, ktoré zaručujú miestenku v Lige majstrov," cituje BBC Sport slová 69-ročného Holanďana.


Menej slávny londýnsky klub Crystal Palace je síce v tabuľke nečakane vysoko, z ostatných siedmich domácich duelov však pretavil na trojbodový zisk iba dva. "Nehrali sme v najsilnejšom zložení. Chýbalo nám niekoľko zranených hráčov, a tak sme nemohli ukázať našu typickú hru. V januári sa musíme poobzerať na trhu s hráčmi. Verím, že sa nám podarí získať nejakú dobrú posilu. Nezískali sme ani bod, ale mojím hráčom naďalej dôverujem. Som presvedčený, že máme na to, aby sme sa v lige umiestnili do desiatky," skonštatoval lodivod Crystal Palace Alan Pardew.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona