Hiddink:Po šampionáte v Brazílii budem trénerom Holandska

NETKY.SK • 1 Marec 2014, 13:22 • 2 min
Hiddink:Po šampionáte v Brazílii budem trénerom Holandska

AMSTERDAM - Futbalový odborník Guus Hiddink sa stane novým trénerom holandskej reprezentácie po skončení MS 2014 v Brazílii, keď pri kormidle vystrieda Louisa van Gaala.

slovakia

left justify in out

Bývalý kouč Realu Madrid a FC Chelsea o tom informoval holandské médiá. 
      

V súvislosti s tvorbou realizačného tímu sa hovorí, že Hiddink si vyberie asistentov spomedzi bývalých reprezentantov, pričom najčastejšie sa skloňujú mená Jaapa Stama, Ruuda van Nistelrooya a Giovanni van Bronckhorsta.
      

"Pracujeme spoločne s KNVB na zložení realizačného tímu okolo  mňa. Budeme potrebovať ešte niekoľko dní a možno týždňov, kým obsadíme všetky potrebné posty," prezradil Hiddink. "Bude to skvelý realizačný tím. Nebude to len o samotnom trénerovi. Keď však niečo robím, tak sa to vždy snažím robiť naplno, inak by som to ani nemusel robiť."
      

Bývalý reprezentačný tréner Kórejskej republiky, Austrálie, Ruska a Turecka, pôsobil na lavičke "oranjes" už v rokoch 1994 - 1998. Na svetovom šampionáte 1998 vo Francúzsku doviedol Holandsko do semifinále, kde jeho tím prehral s Brazíliou po penaltovom rozstrele. Hiddink, ktorý do konca minulej sezóny pôsobil ako poradca trénerov v PSV Eindhoven, má bohaté skúsenosti aj na klubovej úrovni. Okrem spomínaných klubov pôsobil aj vo Fenerbahce Istanbul, FC Valencii, Betise Sevilla a Anži Machačkala.
      



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies