Hiddink mieri s Chelsea do pohárovej Európy

NETKY.SK • 2 Marec 2016, 12:45 • 2 min
Hiddink mieri s Chelsea do pohárovej Európy

LONDÝN - Odkedy Guus Hiddink zasadol 19. decembra na lavičku anglickej futbalovej Chelsea, londýnsky klub ešte na domácej ligovej scéne neprehral a s dočasným trénerom si možno vybojuje účasť v pohárovej Európe v sezóne 2016/2017.

slovakia

left justify in out

"The Blues" zvíťazili v utorok na ihrisku Norwichu v rámci 28. kola Premier League 2:1 a momentálne majú pod vedením holandského odborníka bilanciu päť víťazstiev a šesť remíz. Chelsea momentálne patrí v tabuľke 8. miesto, za piatou priečkou zaručujúcou účasť v základnej skupine Európskej ligy zaostáva o päť bodov. Pred príchodom Hiddinka patrila Londýnčanom až 16. pozícia a klubu dokonca hrozil zostup.

 

"Musíme si stanoviť nové ciele, uvidíme, či sa dostaneme do pohárovej Európy. Vyhrali sme niekoľko zápasov za sebou, potrebujeme v tom pokračovať. Ak sa nikto nezraní, chceme skončiť čo najvyššie. Každý vie, na akom bode sme začínali koncom decembra. Boli sme dole, takmer v pásme zostupu. Mali sme ambíciu sa odtiaľ dostať čo v najkratšom čase. Začali sme to plniť nerozhodnými výsledkami, no potom prišli aj víťazstvá, čo je povzbudzujúce," povedal Hiddink pre portál Sky Sports.

 

Hráčov Chelsea najbližšie v domácej Premier League čaká doma v sobotu Stoke City, ktorý tiež bojuje o účasť v európskych pohároch. Do konca súťaže zostáva londýnskemu klubu odohrať ešte desať zápasov. Len pre zaujímavosť, Hiddinkova bilancia vo všetkých súťažiach od príchodu na Stamford Bridge je osem víťazstiev, šesť remíz a len jedna prehra - 16. februára v prvom osemfinále Ligy majstrov na ihrisku Paríža Saint-Germain.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies