Hidalgo prezradil pôvodný názov siedmej epizódy Hviezdnych vojen

NETKY.SK • 28 December 2015, 11:33 • 2 min
Hidalgo prezradil pôvodný názov siedmej epizódy Hviezdnych vojen

NEW YORK - Snímka Star Wars: Sila sa prebúdza (2015) mala pôvodne niesť názov podobný s jednou z kníh o svete Star Wars. Prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter to prezradil Pablo Hidalgo zo spoločnosti Lucasfilm.

slovakia

left justify in out

Ako napísal, predtým než tvorcovia rozhodli o definitívnom názve novinky, projekt dlho volali Star Wars: Shadow of the Empire (v preklade Tieň impéria, pozn. SITA). Kniha Shadows of the Empire (Tiene impéria) z roku 1996 pritom ponúka iný príbeh, ako napokon priniesla siedma epizóda obľúbenej vesmírnej ságy. "Našťastie to zmenili," napísal tiež Hidalgo o pôvodnom názve snímky.


Film Star Wars: Sila sa prebúdza sa do slovenských kín dostal 17. decembra. Príbeh snímky sa odohráva 30 rokov po udalostiach z filmu Star Wars: Epizóda VI - Návrat Jediov (1983). V novinke si zahrali Carrie Fisher, Harrison Ford, Mark Hamill, Peter Mayhew, John Boyega, Max von Sydow, Anthony Daniels, Warwick Davis, Peter Mayhew, Kenny Baker, Lupita Nyong'o, Gwendoline Christie, Andy Serkis, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, Domhnall Gleeson, Crystal Clarke či Christina Chong. Réžie sa ujal J. J. Abrams, ktorý nakrútil aj moderné spracovania sci-fi Star Trek (2009) a jeho pokračovania s názvom Star Trek: Do temnoty (2013). Snímka za rekordných 12 dní od uvedenia do kín dosiahla celosvetové tržby viac ako miliardu amerických dolárov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona