Heynckes vidí Reusovu budúcnosť v Reale Madrid

NETKY.SK • 23 December 2014, 13:26 • 2 min
Heynckes vidí Reusovu budúcnosť v Reale Madrid

BERLÍN - Marco Reus by spravil lepšie, keby prestúpil z Dortmundu do Realu Madrid, nie do Bayernu Mníchov, radí 25-ročnému futbalistovi Jupp Heynckes, bývalý tréner oboch potenciálnych destinácií.

slovakia

left justify in out

"Odporučil by som mu Madrid. Bayern má vpredu štyroch alebo piatich hráčov svetovej extratriedy. Kam by mal ísť? Ak je jeho cena podľa zmluvy naozaj 25 miliónov eur, potom ho budú chcieť všetky veľké európske kluby," uviedol Heynckes pre Sky 90 a vyjadril sa aj k nedávnemu úletu žiadaného futbalistu. Reus roky jazdil bez vodičského preukazu a dostal za to pokutu 540 000 eur. "Nepochopiteľné. To sa nedá ničím ospravedlniť. Niekto by ho mal lepšie usmerniť," uviedol 69-ročný kouč na dôchodku.

 

Borussia Dortmund začiatkom decembra dementovala informáciu španielskych médií, že úradujúci víťaz Ligy majstrov Real Madrid má predkupné právo na Reusa. "Táto správa sa nezakladá na pravde, je to totálny nezmysel. Marco sa môže sám rozhodnúť, kam povedú jeho kroky. U nás má platnú zmluvu. Ak sa však v budúcnosti rozhodne odísť, asi s tým nič nenarobíme," uviedol vtedy výkonný riaditeľ Borussie Hans-Joachim Watzke. 

 

Dvadsaťpäťročný ofenzívny stredopoliar (nar. 31. mája 1989) je v Dortmunde viazaný kontraktom do roku 2017. Úradujúci nemecký majster Bayern však prezradil "zaručenú" informáciu, že Reus má v zmluve špeciálnu klauzulu a z Borussie by mohol odísť aj skôr: záujemca o jeho služby by vraj musel zaplatiť 25 miliónov eur. 

 

Reus je v súčasnosti zranený a na trávniku sa neobjaví minimálne do konca tohto kalendárneho roka. Pre zranenie ľavého členka chýbal na MS 2014 v Brazílii, na ktorých Nemci získali titul. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies