Heynckes po výhre nad Lipskom už dostal Bayern na čelo: Páčilo sa mi to

NETKY.SK • 29 Október 2017, 12:51 • 2 min
Heynckes po výhre nad Lipskom už dostal Bayern na čelo: Páčilo sa mi to

MNÍCHOV - Tréner Jupp Heynckes po sobotňajšom ligovom víťazstve 2:0 nad RB Lipsko už dostal futbalistov Bayernu Mníchov na čelo Bundesligy.

slovakia

left justify in out

Po výmene Taliana Carla Ancelottiho nemecký majster šliape ako hodinky a pod vedením staronového kouča uspel vo všetkých piatich súťažných dueloch.

 

Hoci cez týždeň v pohári DFB práve v Lipsku na to potreboval až rozstrel z 11 m. V sobotu v Allianz Arene v šlágri 10. kola zahralo domácim do kariet vylúčenie hosťujúceho Willyho Orbana už v 13. minúte. Ešte do prestávky strelili Bavori dva góly vďaka Jamesovi Rodriguezovi a Robertovi Lewandowskému a následne kontrolovali priebeh. V tabuľke si vytvorili trojbodový náskok pred Borussiou Dortmund, ktorá prehrala v Hannoveri 2:4. A práve o týždeň sa Bayern v ďalšom ostrosledovanom šlágri predstaví v lige na pôde BVB.

 

Heynckes sa vrátil na lavičku Bayernu po roku 2013, v ktorom získal unikátne treble, teda triumf v Lige majstrov, Bundeslige aj Nemeckom pohári. A aj teraz si zatiaľ už jeho štvrté pôsobenie v pozícii trénera nemeckého hegemóna užíva. "Naše prípravy na zápas boli ideálne. Keď vám vylúčia hráča po 14 minútach ako Lipsku, je to zjavná nevýhoda. Moje mužstvo kontrolovalo stretnutie a bolo šikovnejšie. Mohli sme ešte streliť o jeden gól viac, ale dôležitejšie bolo, aby hráči zostali disciplinovaní v obrane a zbytočne neriskovali. Naozaj sa mi to páčilo," citovala Heynckesa agentúra AP.

 

Lipsko malo už troch vylúčených hráčov v uplynulých štyroch dueloch s Bayernom. "Ten rok sme videli príliš veľa červených kariet. Po polčase sme už mohli ísť domov. A tak sme sa už len sústredili na udržanie súpera na dištanc a šetrili niektorých hráčov, ktorých budeme potrebovať v stredu v Lige majstrov. Ak proti Bayernu dostanete v priebehu pár dní dve červené karty, potom je to z psychického hľadiska dosť ťažké," rozčarovane hodnotil tréner Lipska Ralph Hasenhüttl.

 

Škvrnou zápasu bolo zranenie poľského reprezentanta Lewandowského, ktorého pre problémy so stehnom musel Heynckes vystriedať krátko pred koncom prvého polčasu. Podľa prvých informácií z kuchyne Bayernu by ale nemuselo ísť o nič vážne a jeho kouč verí, že bude mať kanoniera k dispozícii pre utorňajší zápas Ligy majstrov na pôde Celticu Glasgow. "Nemalo by to byť až také zlé," vyjadril sa Heynckes.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona