HEX vydáva unikátne live CD, kúpiť si ho môžete už na koncerte v Starej tržnici

NETKY.SK • 18 November 2015, 12:11 • 2 min
HEX vydáva unikátne live CD, kúpiť si ho môžete už na koncerte v Starej tržnici

BRATISLAVA - Skupina HEX pripravila pre fanúšikov ďalšie prekvapenie! Vydáva raritné CD „LIVE IN STARÁ TRŽNICA“, na ktorom je zachytený minuloročný úspešný koncert.

slovakia

left justify in out

Na albume sú najväčšie hity obľúbenej bratislavskej kapely, ale aj menej známe pesničky. CD je súčasťou spevníka - SONGBOOKu, v ktorom fanúšikovia nájdu akordy a texty všetkých 15-tich songov. Unikátny SONGBOOK s CD bude po prvýkrát k dispozícii na koncerte v Starej tržnici v Bratislave. Tentoraz si HEX na VŠETKO NAJLEPŠIE ACOUSTIC TOUR 2015 ako posilu pozvali skupinu Družina známu tým, že hrá moderne spracovaný slovenský folklór. Nenechajte si ujsť hity HEXu v nových aranžmánoch!

 

Bratislavská kapela HEX úspešne odštartovala  VŠETKO NAJLEPŠIE ACOUSTIC TOUR 2015 a pre  fanúšikov si pripravila ďalšiu lahôdku! Vydáva unikátne CD, ktoré je záznamom úspešného koncertu.

 

„CD sa volá „LIVE IN STARÁ TRŽNICA“ a zachytili sme na ňom atmosféru minuloročného super koncertu v Bratislave. Je na ňom 15 pesničiek. Väčšinou ide o naše najväčšie hity, ale aj menej známe pesničky. Sú to však úplne iné - akustické verzie našich skladieb, tak ako ich bežne nehrávame,“ vysvetľuje Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

 

Peter „Ďuďo“ Dudák, Tomáš „Yxo“ Dohňanský, Martin „Fefe“ Žúži a Tibor „Tybyke“ Szabados pridávajú aj bonus. K CD-ku pripravili celý spevník.

 

„Veľa fanúšikov nás na minuloročnom turné žiadalo o akordy k pesničkám a aj o texty. Vydanie live CD je ideálnou príležitosťou dať im tieto veci spolu a majú to kompletné. Ide presne o ten istý zoznam 15-tich pesničiek, ich textov aj akordov, dokonca v poradí, ako sú zachytené na CD. Stačí si sadnúť doma, alebo zobrať prenosný CD prehrávač do prírody, zapnúť CD, otvoriť spevník, spievať a hrať,“ dodáva Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

 

Jedinečné CD a SONGBOOK bude po prvý raz k dispozícii na bratislavskom koncerte HEX-u v Starej tržnici, ktorý je súčasťou tohtoročného VŠETKO NAJLEPŠIE ACOUSTIC TOUR 2015. Chalani plánujú SONGBOOK uviesť do života s náležitou pompou, nechcú však prezradiť, či to bude práve v Bratislave. Na aktuálnom turné budú piesne HEX-u tentoraz znieť inak, ako sú zachytené na špeciálnom live CD. Na turné si totiž chalani pozvali skupinu Družina, ktorá hrá ľudovú hudbu vo world/ethno úpravách.

 

„Pre nás je toto celé dobrodružstvo. Družina totiž chápe a používa hudbu inak ako my. Myslím si ale, že to veľmi sadlo. Mne sa to veľmi páči. Mám rád zvuk píšťalky, husličiek... Baby z Družiny krásne spievajú, je to super,“ netají nadšenie Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

 

Okrem Bratislavy vystúpia HEXáci s Družinou ešte v ďalších 4-och mestách. Hity „Keď sme sami“, „Vetroň“, „Nikdy nebolo lepšie“, či najhranejšia slovenská skladba minulého roka „Keď sme sami“ budú znieť v akustickej aj folklórnej podobe.

 

 

„Píšťalkár Družiny Jano Šimiak najviac reprezentuje folklórny svet. Znie to s ním, akoby naše piesne boli pôvodne ľudové. A ich huslista Marek Konček je šikovný inštrumentalista. Určite si vo viacerých piesňach strihne aj sólo“, dopĺňa Peter „Ďuďo“ Dudák.

 

Peter „Ďuďo“ Dudák, Tomáš „Yxo“ Dohňanský, Martin „Fefe“ Žúži a Tibor „Tybyke“ Szabados si na turné okrem nového CD/SONGBOOK „LIVE IN STARÁ TRŽNICA“ berú aj tričká a výberový album v tvare knihy VŠETKO NAJLEPŠIE 2013 – 1992. Na výberovke sa nachádza i ocenená skladba „Keď sme sami“. Nenechajte si ujsť unikátne VŠETKO NAJLEPŠIE ACOUSTIC TOUR 2015, vstupenky sú dostupné na www.predpredaj.sk a v miestnych pokladniach.

 

VŠETKO NAJLEPŠIE TOUR ACOUSTIC 2015

 

19.11. Bratislava - Stará Tržnica

23.11. Žilina - Mestské Divadlo

25.11. Trenčín - Piano Club

3.12.  Košice - Spoločenský Pavilón

10.12 Banská Bystrica - Aula Slovenskej Zdravotníckej Univerzity

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies