Hex a Silné reči sa chystajú na spoločné turné

NETKY.SK • 13 Február 2018, 16:05 • 2 min
Hex a Silné reči sa chystajú na spoločné turné

BRATISLAVA - Slovenská kapela Hex sa chystá na spoločné turné s komikom Jánom Gorduličom a jeho projektom Silné reči. Hex feat. Silné reči Tour, na ktorom formácia a komik prepoja svoju hudbu so stand-upom, odštartuje 5. apríla v Prešove a skončí sa 19. apríla v Bratislave. Vstupenky sú dostupné v predaji.

slovakia

left justify in out

Návštevníčky a návštevníci koncertov sa môžu tešiť na skladby zo zatiaľ posledného albumu kapely Tebe (2017), staršie hity v novom prevedení, humorné historky či doteraz nezverejnené fotografie a videá. "Janovi sme otvorili náš foto a video archív, ktorý sme ešte nikdy nikomu neukázali. Bude to naozaj kopec humoru na tému Hex. Jano je v hovorenom slove majster a turné by mohlo mať kľudne podtitul 'všetko, čo ste o Hexe nevedeli’. Fotky a videá, ktoré sme si po rokoch pozerali, nás neskutočne zabavili a veríme, že zabavia aj našich fanúšikov," priblížil spoločný projekt basgitarista Tomáš "Yxo" Dohňanský. "Na pódiu si z nás Jano bude trochu uťahovať, preberieme s ním aj minulosť aj súčasnosť. Za nami budeme mať veľkú LED obrazovku a na nej pôjdu klipy aj fotky a videá z minulosti. Bude to sranda," dodal spevák a autor hudby Peter "Ďuďo" Dudák.

Gordulič, ktorý sa s kapelou pozná dlho a krstil jej aj spomínaný album, by si počas turné mal s Hexom aj zaspievať. "Na Hexe som vyrastal. Jednu z prvých vecí, čo som počul, bola 'Maťo a Linda’ a tá ma trafila presne v tých časoch, keď som sa trápil kvôli babenkám. Skamarátili sme sa trochu viac počas majálesov, ktoré už niekoľko rokov moderujem a chalani tam hrávajú. Máme za sebou prvú fázu - oťukali sme sa a ja teraz vymýšľam svoj stand-up. Dal som im úlohu nachystať jedno pesničkové prekvapenie pre ľudí. Vraj ma naučia hrať aj na gitaru. Teda aspoň štyri akordy, aby som nejakú ich najľahšiu pesničku aspoň vizuálne zvládol," vyjadril sa komik. "Jano už s nami spieval pesničku Vetroň, ktorá je jeho srdcovka. A možno nezostane len pri tejto jednej piesni. Otázkou je, ako to znesú diváci," doplnil bubeník Tibor "Tybyke" Szabados.

"Naším cieľom je hlavne pripraviť dobrú zábavu, veľa hudby a zapojiť návštevníkov do diania na scéne. Budú si môcť zatancovať a zaspievať si s nami na pódiu," vysvetlil textár a gitarista Martin "Fefe" Žúži. Turné okrem Prešova a Bratislavy zavíta aj do Košíc, Popradu, Nitry, Trenčína, Žiliny a Levíc. "Nepôjde o klasický koncert, kde zahráme hodinu a pol našich hitov, prídavky a je koniec. Koncert bude predelený štyrmi stand-upmi, takže to bude spojenie hudby a humoru. Chceme ozvláštniť naše hrania a ponúknuť divákom iný pohľad na Hex. Poznajúc Jana, určite pôjde v niektorých momentoch až pod kožu. Na turné sa veľmi tešíme, pretože aj my ideme zažiť niečo, čo sme si ešte nevyskúšali," uzavrel Yxo.

Hex je na scéne od roku 1989. Na konte má okrem spomínaného počinu aj štúdiové albumy Ježiš Kristus nosí krátke nohavice (1992), Abrakadabra (1993), Hex (1994), Ultrapop (1997), Supermarket (1999), Víkend (2002), Nikdy nebolo lepšie (2006), Ty a ja (2010), ale tiež DVD Cesta z mesta (2007) či výberovku Všetko najlepšie 2013 - 1992 (2013). Kapela odohrala už vyše tisíc koncertov prevažne na Slovensku, ale aj v Českej republike, Maďarsku či Spojených štátoch amerických. V roku 2015 uviedli na trh nahrávku Live in Stará tržnica.

Termíny Hex feat. Silné reči Tour:
5. apríla - Prešov, PKO
6. apríla - Košice, Spoločenský Pavilón
7. apríla - Poprad, Aqua City
11. apríla - Nitra, Nájomná Jednotka 210
12. apríla - Trenčín, Piano Club
13. apríla - Žilina, Dom Odborov
17. apríla - Levice, Športová Hala
19. apríla - Bratislava, MMC



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona