Hewlett-Packard upraví za 3 milióny systém štátnej pokladnice

NETKY.SK • 6 August 2013, 12:36 • 2 min
Hewlett-Packard upraví za 3 milióny systém štátnej pokladnice

BRATISLAVA - Spoločnosť Hewlett-Packard Slovakia poskytne aplikačnú podporu pre systémy administratívnych centier v rámci informačného systému štátnej pokladnice.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo financií firme zákazku v hodnote 3 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty pridelilo v rokovacom konaní bez výzvy na súťaž. Dôvodom je ochrana výhradných práv. Spoločnosť Hewlett-Packard ako nositeľ výhradných práv k softvérovým produktom informačného systému štátnej pokladnice totiž neudelila rezortu financií ani žiadnej tretej osobe súhlas so zasahovaním do tohto diela. Jediným, kto tak môže zákazku realizovať, je Hewlett-Packard, ktorý systém štátnej pokladnice vybudoval.

Zákazka bude podľa informácií uverejnených v úradnom vestníku Európskej únie spočívať v úpravách nastavení implementovaných softvérových produktov v rámci systému štátnej pokladnice s cieľom integrácie samosprávnych krajov do tohto systému. "V súčasnosti sú do systému štátnej pokladnice zapojené tri z ôsmich samosprávnych krajov, avšak na základe uznesenia vlády bude zabezpečená úprava zákona o štátnej pokladnici, ktorou sa zapojí do systému štátnej pokladnice aj zvyšných päť samosprávnych krajov," konštatuje sa v oznámení vo vestníku. 

Spoločnosť Hewlett-Packard sa zaoberá vývojom technológií a má pobočky vo viac ako 170 krajinách sveta. So svojím portfóliom, zahŕňajúcim tlačové riešenia, osobné výpočtové systémy, softvér, služby a IT infraštruktúru, patrí Hewlett-Packard medzi najväčšie svetové IT spoločnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies