Hewitt už nebude v tejto sezóne hrať

NETKY.SK • 6 Október 2015, 09:31 • 2 min
Hewitt už nebude v tejto sezóne hrať

MELBOURNE - Austrálsky tenisový veterán s minulosťou jednotky svetového rebríčka vo dvojhre Lleyton Hewitt už nebude v tejto sezóne hrať. Tridsaťštyriročný rodák z Adelaide dá prednosť doliečeniu chronicky problémovej pravej nohy. Vzhľadom na 140. priečku v aktuálnom renkingu by musel žiadať o voľné karty.

slovakia

left justify in out

Dobyvateľ US Open 2001 a Wimbledonu 2002 Hewitt pobudne už ako "legenda" v Londýne počas koncoročného výberového šampionátu ATP World Tour Finals (15. - 22. novembra) a má pred sebou záverečné dve oficiálne súťažné vystúpenia: 3. - 9. januára na Hopmanovom pohári miešaných družstiev v Perthe a potom 18. - 31. januára na melbournských grandslamových Australian Open, na ktorých sa predstaví jubilejný 20. a zároveň posledný raz.

 

Hewitt už dávnejšie oznámil, že po januári 2016 na južnej pologuli ukončí svoju kariéru. Ak prejde výberovým konaním, čo zrejme bude len formalita, následne prevezme od dočasného kapitána Austrálčanov Wallyho Masura funkciu šéfa daviscupového realizačného štábu. Práve Davisov pohár mu nedávno priniesol veľké sklamanie.

 

"Protinožci" prehrali v septembrovom glasgowskom semifinále s domácimi Britmi 2:3. Hewitt po boku Sama Grotha neuspel v dramatickej štvorhre proti Andymu a Jamiemu Murrayovcom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona