Hetrik Rossiho a najkrajšie víťazstvo pre Montellu

NETKY.SK • 21 Október 2013, 08:33 • 2 min
Hetrik Rossiho a najkrajšie víťazstvo pre Montellu

FLORENCIA - V 8. kole talianskej futbalovej Serie A sa diali zaujímavé veci. V piatok prišiel o tohtosezónnu neporazenosť SSC Neapol a v nedeľu aj Juventus Turín. AS Rím má aj vďaka triumfu nad Neapolom (2:0) na čele už päťbodový náskok pred oboma prenasledovateľmi.

slovakia

left justify in out

Majstrovský Juventus viedol po prvom polčase na trávniku Fiorentiny 2:0, ale napokon odchádzal zdrvený po prehre 2:4. Môže za to najmä Giuseppe Rossi, ktorý v rozpätí 14 minút v druhom polčase strelil hetrik (66 - 80.) a medzitým pridal gól aj Joaquín. Fiorentina v januári získala Rossiho z Villarrealu za 12 miliónov eur, ale tento útočník bol predtým dlhý čas zranený. V októbri 2011 ešte v drese Villarrealu si pretrhol predný krížny väz v kolene a vypadol na niekoľko mesiacov. Keď sa chcel vlani vrátiť do talianskej reprezentácie v príprave pred majstrovstvami Európy, obnovil si zranenie kolena. Ostrý návrat do súťažného diania absolvoval až v máji tohto už ako hráč Fiorentiny proti Pescare. Na jeseň sa stal už platným hráčom tímu z Florencie a momentálne strelecky explodoval. V ôsmich zápasoch Serie A strelil osem gólov a je najlepším kanonierom súťaže. Fiorentine patrí v neúplnej tabuľke Serie A 5. miesto. 

"Nikdy sme nepochybovali o jeho kvalitách, ale sme prekvapení, že sa gólovo výrazne presadzuje tak skoro po návrate na trávnik," pochválil Rossiho tréner Fiorentiny Vincenzo Montella. "Odohrali sme famózny druhý polčas. Ukázali sme veľkú snahu a odvahu. Bez toho sa nedá otočiť taký zápas," vravel 26-ročný rodák z amerického New Jersey pre Sky Sport Italia. "Máme dobre poskladané mužstvo, preto víťazíme," dodal Rossi. 

Tréner Montella označil víťazstvo nad Juventusom za vrchol jeho doterajšej kariéry. "Zrejme naozaj najkrajšie víťazstvo. Futbal je nádherný aj v tom, že všetko sa môže zmeniť v okamihu. V prvom polčase to s nami nevyzeralo dobre, ale po prestávke vybehlo na trávnik iné - víťazné mužstvo," dodal spokojný Montella. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies