Hetrik Marcela Hossu vrátil Duklu do prvej osmičky

NETKY.SK • 21 November 2016, 11:26 • 2 min
Hetrik Marcela Hossu vrátil Duklu do prvej osmičky

TRENČÍN - Hokejistom Dukly Trenčín sa v závere októbra a v úvode novembra nedarilo, prehrali sedem duelov za sebou a postupne klesli zo štvrtej až na deviatu pozíciu tipsportligovej tabuľky.

slovakia

left justify in out

V závere predchádzajúceho týždňa však neúspešnú sériu prelomili, keď v piatok získali dva body v Žiline a v nedeľu pred vlastnými fanúšikmi zdolali majstrovskú Nitru 5:1. Hetrikom, premiérovým v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži, sa na tomto triumfe podieľal útočník Marcel Hossa a "vojakov" posunul na ôsmu priečku pred Nové Zámky. "S dôležitým víťazstvom proti tímu, ako je Nitra, sme veľmi spokojní. Veril som, že úspešné predĺženie v Žiline bude práve ten moment, ktorý nás konečne nakopne. Proti Nitre sme to potvrdili. Cítili sme na ľade pohodu, musíme ísť takto ďalej, hoci stále máme ešte čo zlepšovať," povedal 35-ročný krídelník, ktorý pred aktuálnou sezónou absolvoval v rodnom Trenčíne len štyri súťažné stretnutia v ročníku 2014/2015.


Doteraz v Tipsport lige 2016/2017 odohral za Duklu 21 duelov a na konte má 11 presných zásahov a 6 asistencií. Gólov mohlo byť aj viac, no mnoho šancí nedokázal premeniť. "Keby som vedel, čím to bolo. Niekedy to tak proste býva. Snažíte sa, ale niekedy to nejde. Musíte však veriť, strieľať a strieľať, lebo keď nebudete strieľať, gól nedáte,“ pokračoval Marcel Hossa, ktorý v spomenutom nedeľňajšom súboji proti Nitre nastupoval až v dvoch útokoch - prvom aj treťom. Trenčania sa teraz chcú sústrediť na ďalší duel proti lídrovi súťaže HC Košice. "Čaká nás ďalší ťažký súper. Dúfam, že v Košiciach potvrdíme zlepšujúcu sa formu. Škoda zranenia Petra Ölveckého, nič sa však nedá robiť, taký je hokej. U Jakuba Ručkaya je vidieť, že má skúsenosti, je to typ hráča na prihrávku a som rád, že sa nám spolu darí." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies