Hesenský politik v Nemecku navrhuje všeľudovú anketu o riešení migračnej krízy

NETKY.SK • 3 November 2015, 09:04 • 2 min
Hesenský politik v Nemecku navrhuje všeľudovú anketu o riešení migračnej krízy

WIESBADEN - Nemecká vláda by mala usporiadať všeľudovú anketu o riešení prebiehajúcej migračnej krízy, domnieva sa šéf frakcie liberálnej strany FDP v hesenskom krajinskom parlamente Florian Rentsch.

slovakia

left justify in out

"Všeľudová anketa o utečeneckej politike by bola teraz tou správnou cestou," povedal Rentsch v rozhovore pre dnešné vydanie nemeckého denníka Die Welt. Spolková kancelárka Angela Merkelová by podľa neho mala mať odvahu spýtať sa priamo ľudí, či si želajú pokračovanie jej politického kurzu, uvádza agentúra DPA čerpajúc z článku v Die Welt. Základný zákon Nemecka s takýmto referendom nepočíta, preto by podľa Rentscha malo mať hlasovanie skôr podobu všeľudovej ankety.


"Výsledky tejto ankety by síce neboli právne záväzné, ale kancelárka Merkelová musí vedieť, čo si ľudia skutočne myslia, a vyvodiť z toho dôsledky," tvrdí Rentsch, ktorý je presvedčený, že veľká väčšina Nemcov s Merkelovej utečeneckou politikou nesúhlasí. Podľa neho Merkelová úplne otočila pôvodný politický kurz svojej strany CDU, pre ktorý ju ľudia volili.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies