Hertha žiari, Stuttgart platí. Ibiševič znova páli ako kedysi

NETKY.SK • 14 December 2015, 18:25 • 2 min
Hertha žiari, Stuttgart platí. Ibiševič znova páli ako kedysi

BERLÍN - Bol to vskutku vydarený sobáš. Hertha žiari, Stuttgart platí, hlási denník Berliner Kurier.

slovakia

left justify in out

Keď sa futbalový Stuttgart koncom augusta ochotne vzdal služieb mlčiaceho kanoniera Vedada Ibiševiča, ani najväčší optimsti v berlínskej Herthe nemohli tušiť, aký poklad práve získavajú. V utorok 22. septembra v 6. kole nemeckej bundesligy prelomil dvoma presnými zásahmi svoj 601-dňový gólový pôst a nepribrzdil ho ani štvorzápasový dištanc od zväzu po červenej karte za surový zákrok na Maxa Meyera zo Schalke 04 ešte zo 17. októbra.


Tridsaťjedenročný Ibiševič v deviatich vystúpeniach za Herthu nastrieľal už šesť gólov a pripojil dve finálne prihrávky. Dvakrát sa presadil v sobotu v Darmstadte, kde "stará dáma" zvíťazila hladko 4:0. "To je jednoducho neuveriteľné. Znova dva góly! Jasné, že mám z toho radosť. Je ťažké to opísať slovami. Ale dôležitejšie sú tri body. Vedeli sme, čo na nás v Darmstadte čaká a dobre sme to zvládli," citovalo Ibiševiča spomenuté periodikum.


Hertha, ktorá sa v uplynulej sezóne zachraňovala medzi bundesligovou elitou, je po 16 kolách na senzačnej tretej priečke tabuľky s 29 bodmi za dvojicou topfavoritov na titul Bayernom Mníchov a Borussiou Dortmund. Bosniansky rutinér nelieta v oblakoch a varuje: "Môže to byť zradné. Nesmieme si vytyčovať nové ciele, ale ísť do každého zápasu naplno a mať sa na pozore."


Tréner Berlínčanov Pál Dárdai krátko po Ibiševičovom príchode zdôraznil, že "beštiálne zlepšil celú ofenzívu tímu". Hertha podľa Sport Bild vyplatí Bosniakovi za túto sezónu 1,7 milióna eur, zvyšná suma 1,3 milióna ide zo stuttgartskej pokladnice. VfB je s 12 bodmi aktuálne na poslednej priečke tabuľky. Hertha už dala na známosť, že v lete chce Ibiševiča na tvrdý prestup. V 211 bundesligových dueloch nasúkal dosiaľ 88 gólov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies