Hertha je doma najsilnejšia, desať kôl pred koncom splnila základný cieľ

NETKY.SK • 13 Marec 2017, 07:42 • 2 min
Hertha je doma najsilnejšia, desať kôl pred koncom splnila základný cieľ

BERLÍN - Futbalisti berlínskej Herthy si z Olympijského štadióna spravili v nemeckej I. futbalovej bundeslige v sezóne 2016/2017 prakticky nedobytnú pevnosť. Zverenci Pála Dárdaia potvrdili dominanciu na vlastnej pôde aj v sobotňajšom dueli 24. kola, v ktorom zdolali Borussiu Dortmund 2:1.

slovakia

left justify in out

"Hrajú veľmi nepríjemne, nedajú vám dýchať, vyhrávajú veľa hlavičkových súbojov. Keď sa ujmú vedenia, s týmto publikom za chrbtom to má súper veľmi ťažké," komentoval na klubovom webe BVB hosťujúci útočník André Schürrle. "Zápas rozhodli maličkosti. Za vyrovnaného stavu sme mali šance na 2:1 aj 3:1, ale nepremenili sme ich. Potom sme vypili kalich horkosti, keď sme inkasovali z priameho kopu. To je veľmi nepríjemné, rovnako aj skutočnosť, že nás zdolal náš tabuľkový konkurent. Teraz sa nám priblížili na tri body, hoci sme im chceli odskočiť na šesť a mať trochu priestoru nadýchnuť sa. Vo všetkých ohľadoch to bolo nevydarené popoludnie," doplnil Schürrle. 

Kto chce proti Dortmundu bodovať, musí hrať na hranici rizika. S týmto vedomím nastupovali na trávnik aj futbalisti Herthy a prinieslo to svoje ovocie. "Pre nás je jednoduchšie hrať proti tímom ako Bayern či Dortmund, pretože oni tvoria hru a pre nás sa otvára priestor na kontry," podotkol v 11. min strelec otváracieho gólu Salomon Kalou pre klubový server herthabsc.de. Loptu súperovi vďaka aktívnemu vysokému napádaniu vypichol kapitán Vedad Ibiševič, potiahol ju po pravom krídle a na hranici päťky ju posunul na opačnú žrď reprezentantovi Pobrežia Slonoviny, ktorý ju bez problémov doťukol do siete - 1:0. Iný Afričan, Gabončan Pierre-Emerick Aubameyang v osom drese hostí, potom v 55. min síce vyrovnal na 1:1, ale ľavý obranca Marvin Plattenhardt o štvrťhodinu neskôr utešenou bombou z priameho kopu ľavačkou do šibenice tesne spoza šestnástky nedal šancu brankárovi Romanovi Bürkimu.

 

"Za gól nemôže, lopta bola veľmi dobre a presne umiestnená, navyše z blízkej vzdialenosti," konštatoval tréner Borussie Thomas Tuchel, ktorý nemal veľké výhrady k výkonu svojho mužstva. "Bol v poriadku, len konečný výsledok je pre nás nepriaznivý. Nedostatočná efektivita nás pripravila o body. Mali sme dobré pasáže, mentálne nastavenie a vôľa po víťazstve boli v poriadku." Desať zápasov pred koncom súťaže splnili hráči Herthy tradičný základný cieľ - nazbierať 40 bodov, čo je v lige dôležitý medzník z hľadiska záchrany v najvyššej súťaži. A teraz sa im otvára šanca vybojovať si opäť miestenku v pohárovej Európe, veď od tretieho Dortmundu (priamy postup do Ligy majstrov, pozn.) ich na piatej priečke delia iba tri body. "Verím, že tento vydarený duel nám zvýši sebavedomie. Na každý zostávajúci sa musíme pripraviť tak ako dobre na tento," burcuje bosniansky zakončovateľ Vedad Ibiševič.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies