Herrera po sezóne definitívne opustí Manchester United

NETKY.SK • 11 Máj 2019, 12:42 • 2 min
Herrera po sezóne definitívne opustí Manchester United

MANCHESTER - Španielsky záložník Ander Herrera po tomto víkende definitívne opustí anglický futbalový klub Manchester United.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdeväťročnému rodákovi z Bilbaa po sezóne vyprší zmluva s "červenými diablami", ktorú definitívne nepredĺži. Potvrdil to v rozlúčkovom videu na sociálnych sieťach. Oficiálne sa so všetkými priaznivcami rozlúči na ihrisku v nedeľnom 38. kole, keď tím z Old Traffordu doma privíta Cardiff City. "V srdci mám červenú. Vedel som to od prvej chvíle, čo som si obliekol tento dres a bol som pyšný na to, keď fanúšikovia skandovali moje meno a považovali ma za súčasť neuveriteľnej histórie klubu. Vždy som chápal, čo ManUnited znamená. Bolo mi cťou hrať za najväčší klub v Anglicku," povedal Herrera, ktorý by sa po sezóne mal presunúť do Francúzska a podpísať zmluvu s Parížom St. Germain.

Španiel pôsobil v drese Manchestru United od leta 2014 a v rámci všetkých súťaží odohral za klub z Premier League 189 zápasov, v ktorých strelil 20 gólov. Počas pôsobenia na Britských ostrovoch získal štyri trofeje, raz sa tešil z triumfu v FA Cupe, Anglickom ligovom pohári, Anglickom superpohári aj v Európskej lige. Pred príchodom do Manchestru hrával v rodnom Španielsku za Athletic Bilbao a Real Zaragoza.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies