Herný výbuch Hejkovej zvereniek: Všetko sa pokazilo

NETKY.SK • 9 Február 2017, 13:02 • 2 min
Herný výbuch Hejkovej zvereniek: Všetko sa pokazilo

PRAHA - Kto po decembrovej tesnej prehre v Kursku 66:69 očakával, že basketbalistky ZVVZ USK Praha sa v stredajšom euroligovom zápase na svojej palubovke revanšujú tomuto ruskému súperovi, hlboko sa mýlil. V tomto ročníku nezdolaný tím triumfoval aj v českej metropole, a to až nečakane vysoko 73:49, a dosiahol dvanáste prvenstvo v A-skupine.

slovakia

left justify in out

"Bol to výbuch," uviedla po zápase slovenská trénerka USK Natália Hejková bezprostredne . "Všetko, čo sa mohlo pokaziť, sa aj pokazilo, čo mohlo byť zlé, aj bolo zlé. V športe sa to však občas stane," pridala. Domáce basketbalistky prehrali prvú štvrtinu 5:20 a úvodný polčas 13:36, takže skúsený súper po zmene strán s prehľadom kontroloval dianie na ihrisku. 

 

"Príšerná sedemnásťpercentná úspešnosť streľby v úvode, ktorú sme napokon vytiahli na dvadsaťsedem percent - na podobný zápas si skutočne nespomínam, hoci dievčatám nemožno uprieť snahu. V družstve prevládala negatívna nálada. Keď sa od úvodu nedarilo, čakali sme, kto to zlomí, ale hráčky sa 'lámali' jedna po druhej. Ľudia boli 'namlsaní' tesnou prehrou z Kurska, na palubovke sa však potvrdilo, že to nie je zápas o prvé miesto v skupine, lebo Kursk by okrem Prahy musel ešte niekde prehrať, čo nepredpokladám. Išlo skôr o prestíž a pokus zdolať tohto súpera ako prvý tím v ročníku." 

  
USK je v tabuľke A-skupiny na 2. priečke s rovnakou bilanciou ako istanbulské Fenerbahce (9-3). O týždeň v stredu 15. februára je v Královka Arene na programe kľúčový vzájomný duel o druhú pozíciu pred play-off. V Turecku prehrali Češky podobne tesne ako v Kursku - len o štyri body 71:75.

 

 "Deň po prehre vôbec nebudeme spolu s hráčkami, majú akurát regeneráciu, preberú si to v hlavách. Pre mňa je najdôležitejšie vrátiť im vieru vo vlastné sily a otočiť ich myslenie. Najpodstatnejšie bude zdvihnúť hlavy a zdolať doma Fenerbahce, aby sme si vybojovali druhé miesto po základnej časti. Za výsledky v tomto ročníku by sme si to zaslúžili," doplnila Natália Hejková.


 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies