Herný priemysel nespí! Na trh prichádza vylepšená verzia GTA trilógie a nová konzolová hra na PC

NETKY.SK • 23 Október 2021, 12:18 • 2 min
Herný priemysel nespí! Na trh prichádza vylepšená verzia GTA trilógie a nová konzolová hra na PC

Na špeciálne výročie si vydavateľ Rockstar Games prichystal herné prekvapenie Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition, no nie všetci sa môžu tešiť. Rovnako však herný priemysel nespí a prichádzajú nové herné novinky, online festival a zmeny vo filtrácií hier na platforme GOG.

slovakia

left justify in out

Kto by v dnešnej dobe nepoznal jednu z najznámejší herných sérií Grand Theft Auto, skrátene GTA. S príchodom nového diela prináša GTA do herného priemyslu gigantickú nádielku nových herných prvkov, ktoré si hráči veľmi rýchlo osvoja.

 

Prvé náznaky vytvorenia remaster verzie sa začali objavovať u fanúšikov. Tí neváhali a pustili sa do tvorby trailerov. Spracovali vynovenú grafickú stránku starších GTA hier zo série. Tieto videá však neboli oficiálne od hernej spoločnosti, ale išlo skôr o fan made zostrih toho, čo by fanúšikovia radi videli a rovnako by si aj vynovenú hru užili počas hrania.

 

Prinášame dobré správy, nakoľko informácie sú tentoraz oficiálne. Herný vydavateľ Rockstar Games prináša informácie o príchode remaster edície starších dielov hernej série. Vynovená trilógia obsahuje remaster verziu: Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto: Vice City, Grand Theft Auto: San Andreas.

 

Čo presne prinesie definitívna edícia trilógie hry? Balík prinesie hráčom vynovenú trojicu vyššie spomínaných herných titulov. Týchto informácií nie je ešte dostatok, no zatiaľ vieme určiť, že by malo ísť o grafické vylepšenie. Či sa bude meniť dej alebo či uvidíme akýkoľvek zásah zmeny v hrateľnosti s určitosť nevieme v súčasnej dobe potvrdiť.

 

img

 

Na druhej strane príchod novej verzie hry prináša zlú správu pre pôvodnú, taktiež často označovanú aj ako klasickú verziu, trilógie hernej série. Predaj klasických verzií hier série, ktoré donedávna ponúkali viaceré digitálno-distribučné platformy, už nie je momentálne a oficiálne možný. O dostupnosti informoval aj samotný vydavateľ na svojej webovej stránke.

 

Vydavateľ Rockstar Games uviedol: “With the October 8, 2021 announcement of Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition for PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch, and the Rockstar Games Launcher, previous versions and bundles featuring these titles will be removed from console and PC digital retailers as of the week of October 11, 2021.“

 

Predaj bol ukončený pre nasledujúce herné tituly série: Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto: Vice City, Grand Theft Auto: San Andreas prípadne balík obsahujúci všetky tri hry spolu. K týmto herným titulom sa už žiadny nový hráč oficiálne nedostane. Avšak pre hráčov, ktorí tieto tituly vlastnia alebo ich stihli zakúpiť pred ukončením predaja, sa nič nemení.

 

Tí, čo vlastnia DVD herný obsah alebo majú zakúpenú digitálnu licenciu, ešte v dobe predaja na poskytujúcej hernej platforme, majú možnosť si tieto klasické verzie opätovne stiahnuť a hrať, respektíve prístup ku klasickým verziám zostáva nezmenený.

 

Rýchle herné novinky

 

Playstation herný titul God of War (2018) prichádza na PC

Herní vývojári zo Santa Monica Studio, plánujú príchod bohov na PC, no rovnako chcú zabezpečiť čo najlepší zážitok z hrania. Môžeme sa tešiť na grafické vylepšenia, ale aj optimalizáciu vo výkone pre PC verziu, súčasťou ktorej by mala byť aj integrácia NVIDIA DLSS. Kedy sa môžeme tešiť na božský súboj? Príchod je stanovený na 14. január 2022.

Zdroj (blog.playstation)

 

Festival digitálnych doskových hier s RPG edíciou prichádza na Steam

Od 21. do 25. októbra sa môžu fanúšikovia doskových hier tešiť na novinky vo forme online stream prenosu priamo na platforme Steam. Avšak nezabúda sa ani na obrovskú nádielku zliav na digitálne doskové hry. Primárne sa festival bude orientovať na tematiku RPG.

Zdroj (Steam)

 

CD Projekt odkladá vydanie hier pre next-gen konzoly na rok 2022

Vydanie na next-gen konzoly sa herné tituly Cyberpunk 2077 a The Witcher 3: Wild Hunt podľa stanoviska spoločnosti odkladá na začiatok budúceho roka 2022. Z predošlej skúsenosti sa spoločnosť nechce zbytočne uponáhľať, a preto je ich plánom postupne vydať Cyberpunk 2077 v prvom štvrťroku a The Witcher 3: Wild Hunt v druhom štvrťroku.

Zdroj (CD Projekt)

 

GOG pripravuje vylepšenia a nové kategórie pri vyhľadávaní hier

V dnešnej dobe má digitálny distribútor hier GOG viac ako 5 500 produktov. Aby hráčom pomohli nájsť relevantné hry, ktoré ešte nevlastnia, postupne pripravujú nové zmeny vo vyhľadávaní a filtrácií hier.

Zdroj (GOG)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona