Herne sa budú nadránom zatvárať, česká vláda schválila obmedzenie hazardu

NETKY.SK • 29 Júl 2015, 16:22 • 2 min
Herne sa budú nadránom zatvárať, česká vláda schválila obmedzenie hazardu

PRAHA - Tri návrhy zákonov obmedzujúcich hazardné hry schválila dnes česká vláda, potvrdil pre server Novinky.cz český minister financií Andrej Babiš, ktorý návrhy predkladal.

slovakia

left justify in out

Na základe prijatých návrhov sa budú musieť herne v Českej republike zatvoriť od tretej hodiny nadránom do desiatej hodiny dopoludnia. 
Návrhy majú podľa vlády znížiť počet hracích automatov, zaistiť lepšiu ochranu jednotlivých stávkujúcich a predovšetkým zabrániť účasti mladistvých na hazardných hrách. 


"Schválené návrhy zákonov posilňujú právomoci štátu a obcí pri kontrole prevádzky hazardu, zavádzame povinnú prestávku po dvoch hodinách hry i povinnú zatváraciu dobu herní od troch hodín ráno do desiatej dopoludnia," povedal pre Novinky.cz český premiér Bohuslav Sobotka. 


Návrhy zákonov, ktoré teraz dostane na prerokovanie Poslanecká snemovňa, počítajú tiež so zvýšením zdanenia hazardu, ako aj sankciami za porušenie predpisov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies