Herečke Frances McDormand udelili v Benátkach špeciálnu cenu

NETKY.SK • 2 September 2014, 17:17 • 2 min
Herečke Frances McDormand udelili v Benátkach špeciálnu cenu

TALIANSKO - Americkej herečke Frances McDormand udelili na Medzinárodnom filmovom festivale v Benátkach špeciálnu cenu.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatsedemročná rodáčka z Chicaga si ju prevzala osobne v pondelok 1. septembra, pričom počas galavečera ju sprevádzal aj jej manžel, režisér Joel Coen. Sedemdesiaty prvý ročník festivalu odštartoval 27. augusta a potrvá až do 6. septembra.

 

"Originalita a rozsah talentu Frances McDormand je dobre viditeľná v projekte Olive Kitteridge, ktorého vznik sama iniciovala na základe románu Elizabeth Strout. Okrem toho ho zároveň aj produkovala. Toto ocenenie je ďalším úžasným prejavom jej vízie, ktorú sme si dnes uctili. Vďaka dlhoročným divadelným, filmovým a televíznym skúsenostiam, ktoré venovala hľadaniu pravdy, nie je kariéra Frances McDormand iba kariérou výnimočnej herečky, ale zároveň v sebe obsahuje aj jasnú umeleckú víziu a svet, ktorý je na rozdiel od dnešného všeobecne platného systému hodnôt pozitívny a uvedomelý," vyjadril sa v súvislosti s ocenením riaditeľ benátskeho festivalu Alberto Barbera. 

 

Frances McDormand sa narodila 23. júna 1957. Diváci ju môžu poznať z filmov ako Ťažkosti s Arizonou (1987), Horiace Mississippi (1988) či Fargo (1996), za ktorý získala v roku 1997 Oscara za stvárnenie hlavnej ženskej úlohy. Okrem toho sa objavila aj v snímkach ako Prvotný strach (1996), Skvelí chlapci (2000), Na pokraji slávy (2000), Muž, ktorý nebol (2001), Laurel Canyon (2002), Lepšie neskoro ako nikdy (2003), Zbožňujem prachy! (2006), Po prečítaní spáľte (2008), Tu to musí byť! (2011) alebo Až vyjde mesiac (2012). 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies