Herečke Emme Thompsonovej udelili titul dáma

NETKY.SK • 8 November 2018, 11:24 • 2 min
Herečke Emme Thompsonovej udelili titul dáma

Londýn- Britská herečka Emma Thompsonová si v stredu v Buckinghamskom paláci prevzala z rúk princa Williama titul dáma.

slovakia

left justify in out

"Poznám ho od jeho detstva, aj teraz sme sa spolu zabavili," povedala Thompsonová (59) novinárom ohľadom slávnostnej investitúry v Londýne.

 

Držiteľka filmových cien Oscar a BAFTA vyhlásila, že dostať titul dáma za prínos do dramatického umenia je "veľmi pekný pocit".

 

Na slávnostnom podujatí dostala Rad britského impéria kategórie MBE ďalšia herečka, Sarah Gordyová - prvá žena s Downovým syndrómom, ktorej sa dostalo tohto spoločenského ocenenia.

 

Gordyová uviedla, že je "fantastické" vrátiť sa opäť do Buckinghamského paláca, ktorý predtým navštívila ako ambasádorka charitatívnej organizácie Mencap.

 

"Tvrdo som pracovala na tom, v čo verím. Chcela by som inšpirovať ďalších, aby verili v samých seba, najmä tých, ktorí majú Downov syndróm," povedala.

 

Thompsonová vyhlásila, že svoj titul hodlá využiť na to, aby upozornila na sociálne problémy v Británii. Sama sa označila za "zarytú feministku" a "obhajkyňu ľudských práv".

 

Herečku sprevádzal v Buckinghamskom paláci jej manžel - herec Greg Wise - a ich dve deti Tindy a Gaia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies