Herečka Zsa Zsa Gaborová bude pochovaná v Budapešti

NETKY.SK • 29 December 2016, 07:40 • 2 min
Herečka Zsa Zsa Gaborová bude pochovaná v Budapešti

NEW YORK - Hollywoodska herečka maďarského pôvodu Zsa Zsa Gaborová bude po pohrebe v Los Angeles pochovaná na cintoríne v Budapešti. V stredu to oznámil vdovec po herečke, nemecký princ Frédéric von Anhalt.

slovakia

left justify in out

Zsa Zsa Gaborová zomrela 18. decembra na srdcový infarkt vo veku 99 rokov vo svojej vile vo štvrti Bel Air v kalifornskom Los Angeles. Herečka chcela odcestovať do rodnej Budapešti a vidieť ju ešte aspoň raz, kým zomrie, uviedol jej manžel (73).

 

Dodal, že boli s manželkou dlho v kontakte s jej vzdialenými príbuznými v Maďarsku, kde je pochovaný Gaborovej židovský otec. Gaborová si s pomocou manžela dokonca už vybavila pas a debatovala s ním o lete do Európy, ktorý by si vyžadoval osobitnú asistenciu, pretože herečka bola od autonehody z roku 2002 pripútaná na invalidný vozík a v roku 2011 jej amputovali pravú nohu.

 

Avšak Gaborovej jediná dcéra, z herečkinho druhého manželstva s hotelovým magnátom Conradom Hiltonom, bola proti ceste do Maďarska, lebo sa obávala, že matka sa do Spojených štátov nevráti.

 

"Teraz je v urne, ale to nám nezabráni ísť do Budapešti," povedal princ.

 

Filmová herečka - známa tým, že hrala samu seba a viedla búrlivý súkromný život - zomrela bez bolestí doma vo vile v Bel Air. Princ Frédéric von Anhalt informoval, že pohreb sa bude konať v piatok 30. decembra v Beverly Hills v Los Angeles. Prežila 90 percent svojich priateľov a na pohreb ich nepríde veľa, pretože na Vianoce odcestovali mimo Kaliforniu, dodal vdovec.

 

Týka sa to aj herečkinej najbližšej žijúcej priateľky, kanadskej herečky Ruty Lee, a jej lekára, ktorý je na lyžovačke v štáte Colorado.

 

"Moja manželka si vybrala na smrť zlý deň. Mala zomrieť o týždeň skôr alebo v januári, keď už bude každý naspäť," povedal manžel.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies