Herečka Tippi Hedren tvrdí, že ju Alfred Hitchcock sexuálne obťažoval

NETKY.SK • 1 November 2016, 14:18 • 2 min
Herečka Tippi Hedren tvrdí, že ju Alfred Hitchcock sexuálne obťažoval

BRATISLAVA - Americká herečka a bývalá modelka Tippi Hedren v novej autobiografii s názvom Tippi: A Memoir opísala, ako ju v 60. rokoch niekoľkokrát sexuálne obťažoval v súčasnosti už zosnulý anglický režisér Alfred Hitchcock, s ktorým nakrútila snímky Vtáci (1963) a Marnie (1964). Spomínaná publikácia sa dostala do predaja dnes.

slovakia

left justify in out

Osemdesiatšesťročná Hedren, ktorá je matkou herečky Melanie Griffith a starou mamou Dakoty Johnson, o údajnom obťažovaní zo strany Hitchcocka hovorila už aj v minulosti, až v nových memoároch však detailne opísala jednotlivé incidenty. V knihe napríklad spomína na spoločnú jazdu v limuzíne do hotela v roku 1962 počas nakrúcania spomínaného filmu Vtáci. „Bez varovania sa na mňa zvalil a snažil sa ma pobozkať. Odtlačila som ho od seba a vystúpila z auta," napísala v knihe.


K ďalšiemu incidentu došlo o dva roky neskôr počas nakrúcania snímky Marnie, v ktorej stvárnila titulnú postavu. „Boli sme v jeho kancelárii, keď ma zrazu schytil a začal obchytkávať. Bolo to sexuálne, perverzné a nechutné. Bola som neskutočne šokovaná a zhnusená. Čím viac som sa bránila, tým bol agresívnejší. Potom sa mi začal vyhrážať, ako keby by mi mohol spraviť ešte niečo horšie, než práve v tom momente robil. Keď som ho znova odmietla, tak sa mi pozrel priamo do očí a sľúbil mi, že mi zničí kariéru. Nikomu som o tom vtedy nepovedala, pretože boli 60. roky a výraz sexuálne obťažovanie ešte ani neexistoval. Navyše, šlo o Alfreda Hitchcocka, jednu z najväčších hviezd filmu, a ja som bola iba malá modelka, ktorá mala to šťastie a prerazila. Kto z nás by bol pre filmové štúdio hodnotnejší? On alebo ja?," uviedla Hedren s tým, že Hitchcock jej potom rôznymi spôsobmi komplikoval život.

 

Herečka však priznala, že po jeho smrti v roku 1980 bola smutná. „Všetkých prekvapilo, že som šla na jeho pohreb. Čo sa mňa týka, nemali sme medzi sebou žiadne nedopovedané veci. V čase jeho smrti som už bola úplne inde, než v období, keď sme spolu nakrúcali. Takže som sa s ním prišla rozlúčiť a poďakovať sa mu," dodala.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies