Herečka Soňa Norisová sa so synom pripravuje na prijímačky

NETKY.SK • 25 Január 2017, 13:11 • 2 min
Herečka Soňa Norisová sa so synom pripravuje na prijímačky

BRATISLAVA - Slovenská herečka Soňa Norisová sa spoločne s partnerom, muzikológom a producentom Adrianom Rajterom, v týchto dňoch popri práci venuje predovšetkým synovi, ktorého čoskoro čakajú prijímačky na osemročné gymnázium.

slovakia

left justify in out

"Mojou hlavnou náplňou, a veľmi sa tomu teším, momentálne je, že sa venujem synovi. Má teraz taký ťažší rok, pripravuje sa na prijímačky na osemročné gymnázium. Som rada, že môžem byť teraz pri ňom a dohliadať na to, čo sa učí a či mu to ide. Máme to s mužom rozdelené. Vždy sa snažíme, aby sa mu aspoň jeden z nás venoval,“ povedala v rozhovore pre agentúru SITA.


Malý Michael je podľa jej slov veľmi šikovný, no rozhodne nie samostatný. „On kľudne odloží veci alebo má nejakú dezinformáciu a ja až na rodičovskom zistím, že situácia je úplne iná a naozaj musí zabrať, takže kontrola je zatiaľ dobrá. Už si aj uvedomuje, že treba zamakať, ale je dobre, že môžeme byť s mužom pri ňom,“ poznamenala Norisová.

 

Známa herečka bola vraj v jeho veku rovnaká. „Keď som bola malá, aj u nás bola kontrola - niekedy menšia, čo som s radosťou využívala a neučila som sa... Potom som dostala zlú známku a musela som si ju opraviť. Nebola som úplne bezproblémové dieťa, naši nechodili domov z rodičovského úplne nadšení, ale nebol to nikdy ani nejaký veľký malér. V živote som nebola čistý jednotkár ani žiadny bifľoš, no nepatrila som k zlým žiakom, skôr k tým lepším. Myslím, že aj kvôli tomu, že maminka bývala na nás dosť prísna,“ uviedla príjemná tmavovláska.


Norisová mala v škole najradšej predmety, na ktoré sa nemusela vopred učiť. „Ako každé dieťa som mala najradšej telesnú a výtvarnú, lebo na tie sme sa nemuseli nijako pripravovať. Ale obľubovala som aj slovenčinu a literatúru, tá ma vždy bavila, čítanie knižiek... Mrzí ma, že dnešné deti to tak nevnímajú. Máloktoré dieťa si zoberie samo od seba knižku a začne čítať. Vidím to aj na svojom synovi. Musím ho do toho trochu tlačiť. Snažím sa, aby pochopil, že čítať je skvelé. Čítanie knižiek rozvíja fantáziu a hlavne sa človek prirodzeným spôsobom učí gramatiku. Mám pocit, že naša generácia má gramatiku v krvi aj pre to, že sme viac čítali. Keď, napríklad, napíšem nejaké slovo zle, hneď mi to udrie do očí a musím to prepísať. Je mi ľúto, že dnešné deti to tak nemajú, no snažíme sa robiť s mužom všetko možné, aby Michael pochopil, že je to preňho dobré. Už im v škole nakázali aj viesť si čitateľský denník. Má našťastie možnosť výberu, takže číta knižky, ktoré ho zaujímajú,“ povedala 43-ročná rodáčka z Malaciek, ktorú môžu fanúšikovia a fanúšičky v súčasnosti vidieť najmä na koncertoch so skupinou Fragile.

 

„Okrem toho idem robiť aj jeden česko-slovenský divadelný projekt a diváci ma môžu vidieť aj v seriáli V.I.P. vraždy, kde stvárňujem hlavnú úlohu,“ vymenovala.


Práca na spomínanom seriáli je pre ňu podľa vlastných slov veľmi príjemná. „Ide totiž charakterovo aj vizážou o celkom inú postavu, ako som robila doteraz. Páči sa mi celý jej outfit a to, ako pôsobí. Je to taká energická žena, urozprávaná a trošku vlezlá, ale mne veľmi sympatická. Hrala sa mi naozaj dobre - s výnimkou toho, že som sa musela učiť veľmi veľa textu, keďže bola veľmi ukecaná. Na jar by sme mali točiť pokračovanie. Ešte neviem, kam sa budú osudy postáv vyvíjať, ale scenáristky Katka a Jitka Bartů majú už v zásobe niekoľko nápadov. Mali sme pár stretnutí, na ktorých mi plus-mínus naznačili, ako by to mohlo vyzerať, tak sa teším, lebo to vyzerá zaujímavo. Začíname nakrúcať koncom mája, zatiaľ neviem nič viac, ani či to vôbec bude. Ja veciam totiž verím, až keď padne prvá klapka,“ uzavrela Norisová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona