Herečka Simona Stašová prevzala v USA cenu za film Sebemilenec

NETKY.SK • 21 Apríl 2014, 09:44 • 2 min
Herečka Simona Stašová prevzala v USA cenu za film Sebemilenec

PRAHA - Cenu za najlepší ženský herecký výkon prevzala v piatok na festivale nezávislého filmu v americkom Tiburone pri San Franciscu česká herečka Simona Stašová.

slovakia

left justify in out

Česká televízia (ČT) informovala, že ju získala za stvárnenie postavy týranej ženy vo filme Sebemilenec, ktorý v brnianskom štúdiu ČT nakrútil režisér Filip Renč. Film bol nakrútený na námet zavraždenej spisovateľky Simony Monyovej a inšpiroval sa jej osudom.
      

Scenár k psychologickej dráme o patologickom vzťahu domáceho tyrana a starnúcej ženy napísali Filip Renč a Eva Papoušková, okrem Simony Stašovej vo filme hrajú Jaromír Dulava (tyran), Pavel Kříž, Naďa Konvalinková a Miluše Šplechtová.
      

Medzinárodný filmový festival v Tiburone (TIFF) sa usiluje o zvyšovanie medzikultúrnej tolerancie tým, že sprostredkúva ľuďom filmy z rozličných kultúr a kútov sveta a prezentuje nezávislých filmárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies