Herečka Ruth Wilson si v dráme The Wilsons zahrá vlastnú babičku

NETKY.SK • 5 Máj 2017, 15:22 • 2 min
Herečka Ruth Wilson si v dráme The Wilsons zahrá vlastnú babičku

BRATISLAVA - Anglická herečka Ruth Wilson sa predstaví v dramatickom miniseriáli The Wilsons. Tvorcovia príbehu, ktorý sa odohráva v 30. rokoch v Indii a v 40. a 60. rokoch v Londýne, sa inšpirovali osudom herečkiných starých rodičov.

slovakia

left justify in out

Alison verí, že žije v šťastnom manželstve, no keď jej manžel Alec zomrie, objaví sa u nej žena, ktorá tvrdí, že ona je skutočná pani Wilsonová. Zaumieni si preto dokázať, že jej manželstvo bolo skutočné, ale miesto toho sa dostane do sveta temných tajomstiev. Alec bol špión a spisovateľ a Alison sa o ňom snaží zistiť pravdu.

 

"Som nadšená, že môžem na obrazovky priniesť neobyčajné životy mojich starých rodičov. Ich životný príbeh je nesmierne dojemný," vyjadrila sa 35-ročná herečka. Trojdielnu drámu pripravuje televízna stanica BBC One. Autorkou scenára je Anna Symon a Ruth Wilson je zároveň výkonnou producentkou.

Ruth Wilson je známa najmä zo seriálov Suburban Shootout (2006 - 2007), Jana Eyrová (2006), Väzeň (2009), Luther (2010 - 2015) alebo The Affair (2014). Zahrala si aj vo filmoch ako Anna Karenina (2012), Zachráňte pána Banksa (2013) či Osamelý jazdec (2013).

 

Na konte má napríklad dve britské divadelné ceny Laurenca Oliviera, nomináciu na divadelné ocenenie Tony, po jednej nominácii na Zlatý glóbus a televíznu cenu BAFTA za titulnú rolu v miniseriáli Jana Eyrová a tiež Zlatý glóbus za stvárnenie Alison Bailey v seriáli The Affair.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies