Herečka Meryl Streepová si z Berlinale odnáša cenu za celoživotné dielo

NETKY.SK • 15 Február 2012, 14:01 • 2 min
Herečka Meryl Streepová si z Berlinale odnáša cenu za celoživotné dielo

Herečka Meryl Streepová si z Berlinale odnáša cenu za celoživotné dielo

slovakia

left justify in out

img

Americkej herečke Meryl Streepovej udelili v utorok na 62. ročníku medzinárodného filmového festivalu Berlinale Zlatého medveďa za celoživotný prínos kinematografii.
      Šesťdesiatdvaročná herečka, držiteľka množstva prestížnych filmových cien vrátane dvoch sošiek Oscarov, sa na tlačovej konferencii v Berlíne venovala najmä svojmu najnovšiemu filmu, životopisnej dráme Železná lady (The Iron Lady) o živote britskej premiérky Margaret Thatcherovej.
      Okrem iného povedala, že rola nekompromisnej predsedníčky vlády zmenila jej názor na súčasného premiéra Británie.
      Streepová označila získanie zlatej sošky z Berlinale za "nadzmyslový zážitok".
      Jeden z novinárov ju na tlačovej konferencii nečakane obdaroval kyticou kvetou a venoval jej letmý bozk. Herečka sa potešila a dodala, že aspoň má nejakú kyticu, keď jej ju jej manžel zabudol poslať.
      Ďalší žurnalista jej daroval ruskú matriošku, pričom každá z figúrok bola pomaľovaná tak, aby zobrazovala vždy inú filmovú postavu, ktorou sa Streepová preslávila.
      Pred dvoma dňami si Streepová z Londýna za film Železná lady odniesla cenu britskej filmovej akadémie BAFTA ako najlepšia herečka. Za rovnakú úlohu už získala Zlatý glóbus a je i najväčšou favoritkou na zisk Oscara v kategórii najlepší herecký výkon v hlavnej úlohe.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies