Herečka Karin Haydu vypovedala na polícii

NETKY.SK • 25 Apríl 2013, 18:53 • 2 min
Herečka Karin Haydu vypovedala na polícii

BRATISLAVA - Slovenská herečka Karin Haydu, ktorá je spolu s ďalšími 14 ľuďmi obvinená z poisťovacieho podvodu, vypovedala v stredu na polícii.

slovakia

left justify in out

Hlavou organizovanej kriminálnej skupiny mal byť jej bývalý priateľ Martin Rác, ktorý je už dva roky vo väzení. Martin Rác podľa vyšetrovateľa "prifarbil" nehodu, ktorú herečka mala, a tá tak od poisťovne dostala poistné plnenie približne tritisíc eur. V prípade dokázania viny jej hrozí až desaťročný trest odňatia slobody.

"Necíti sa vinná. Skutok je postavený na fiktívnej nehode. Ona o fiktívnej nehode nič nevie. Poistné plnenie voči nej má výlučnú súvislosť s riadnou reálnou škodovou udalosťou,“ povedal herečkin obhajca Ondrej Mularčík. Karin Haydu do problémov pravdepodobne dostal Martin Rác, ktorý svojej vtedajšej partnerke pomáhal po tom, čo so svojím mercedesom vrazila do pňa stromu a vozidlo ostalo poškodené. Jej auto odtiahol do svojho servisu v bratislavskom Ružinove s tým, že keďže ho mala havarijne poistené, tak celú poistnú udalosť za ňu vybaví. Trošku ju však mal "prifarbiť" a uviedol, že do mercedesu jeho vtedajšej priateľky vrazilo ďalšie vozidlo - porsche. Policajti však získali svedka, ktorý povedal, že videl Martina Ráca, ako mercedes poškodzuje železnou tyčou. Poisťovňa herečke za škodu na jej vozidle vyplatila približne tritisíc eur a za porsche zaplatila takmer štyritisíc eur priamo servisu Martina Ráca.

V ďalších prípadoch poisťovacích podvodov vyšetrovateľ obvinil aj ďalších ľudí a za hlavu skupiny považuje práve Martina Ráca. Od januára 2009 do mája 2011 sa podľa polície táto skupina dopustila ôsmich skutkov súvisiacich s poisťovacími podvodmi s celkovou škodou viac ako 93-tisíc eur. Martin Rác je obžalovaný z falšovania a pozmeňovania identifikačných údajov áut, obmedzovania osobnej slobody a ublíženia na zdraví. V januári tohto roku sa prípad dostal na súd. Pojednávanie sa konalo aj v stredu. Sudca vypočul päť svedkov, išlo väčšinou o ľudí, ktorí podľa ich slov boli do prípadu vtiahnutí tým, že sa ich údaje alebo podpisy objavili na dokumentoch súvisiacich s autami.

Informácie pochádzajú z webstránky www.cas.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona