Herečka Jennifer Lawrence bude produkovať svoj prvý film

NETKY.SK • 14 November 2013, 16:08 • 2 min
Herečka Jennifer Lawrence bude produkovať svoj prvý film

LOS ANGELES - Americká herečka Jennifer Lawrence sa rozhodla po úspešných hereckých počinoch produkovať svoj prvý film, adaptáciu memoárov The Glass Castle od spisovateľky Jeanette Walls.

slovakia

left justify in out

Príbeh samotnej autorky a jej problematického dospievania si herečka vybrala na základe odporúčania vlastnej mamy, ktorá knihu čítala. Po prečítaní textu Lawrence vyhľadala vlastníka práv, aby s ním dohodla možnosti spolupráce na filme. V súčasnosti je adaptácia vo vývoji, režírovať by ju mal Destin Cretton.

Dvadsaťtriročná Jennifer Lawrence začínala v seriáloch, cez ktoré sa postupne prepracovala k účinkovaniu vo filmoch. Prelomom v jej kariére bola dráma Zmrznutá kosť (2010), za výkon v ktorej ju nominovali na niekoľko cien vrátane Oscara a Zlatého glóbusu. Ďalšia veľká príležitosť prišla s filmom X-Men: Prvá trieda (2011), v ktorom jej zverili rolu mutantky Mystique. Skutočne ju však preslávila až postava Katniss Everdeen z Hier o život (2012), za stvárnenie ktorej si vyslúžila pochvaly kritiky. Film Hry o život: Skúška ohňom, v ktorom si zopakovala úlohu Katniss Everdeen, bude mať slovenskú premiéru 21. novembra. Film The Glass Castle bude jej producentskou prvotinou. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies