Herečka Holliday Grainger si zahrá v adaptácii detektívok J. K. Rowling

NETKY.SK • 2 November 2016, 15:56 • 2 min
Herečka Holliday Grainger si zahrá v adaptácii detektívok J. K. Rowling

BRATISLAVA - Anglická herečka Holliday Grainger, známa napríklad ako Lucrezia Borgia zo seriálu Borgiovci (2011 - 2013), sa predstaví v pripravovanej seriálovej adaptácii detektívnych románov spisovateľky J. K. Rowling, ktoré vydala pod pseudonymom Robert Galbraith.

slovakia

left justify in out

V novinke si zahrá Robin Ellacott, asistentku a sekretárku hlavného hrdinu - detektíva a vojnového veterána Cormorana Strikea. Toho stvárni jej krajan Tom Burke.

 

"Som nadšená, že sa môžem pridať k talentovanému kreatívnemu tímu stojacemu za sériou o Strikeovi, a najmä v úlohe Robin Ellacott. Bude radosť objavovať jej silu a inteligenciu," vyjadrila sa rodáčka z Manchestru o svojom obsadení. Jej postava sa u detektíva pracujúceho v malej kancelárii na Denmark Street v Londýne zamestná ako dočasná sekretárka, ktorá mu pomáha usporiadať jeho chaotický život. Neskôr sa však dostane k jeho prípadom a začne pomaly objavovať svoj pravý potenciál.


Televízne spracovanie románov Volanie kukučky (2013), Hodvábnik (2014) a V službách zla (2015), bude mať sedem epizód. Každú knihu pritom nakrútia ako samostatnú drámu. Prvý titul bude mať tri hodinové epizódy, druhý a tretí zase po dve. Nakrúcanie, ktoré zastrešujú televízna stanica BBC One a produkčná spoločnosť Brontë Film & TV patriaca Rowlingovej, by sa malo začať tento mesiac v Londýne. V USA a Kanade bude projekt vysielať televízia HBO.


Holliday Grainger sa preslávila predovšetkým vďaka spomínanému seriálu Borgiovci, v ktorom si zahrala dcéru pápeža Alexandra VI. v podaní Jeremyho Ironsa. Je tiež známa zo snímok ako Jana Eyrová (2011), Veľké nádeje (2012), Miláčik (2012), Anna Karenina (2012), Popoluška (2015) alebo The Finest Hours (2016).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona