Herečka Ellen Burstyn dostane cenu za celoživotný prínos

NETKY.SK • 31 Máj 2016, 15:14 • 2 min
Herečka Ellen Burstyn dostane cenu za celoživotný prínos

MNÍCHOV - Americká herečka Ellen Burstyn dostane na Medzinárodnom filmovom festivale v Mníchove cenu za celoživotný prínos.

slovakia

left justify in out

Podujatie sa bude konať od 23. júna do 2. júla. Osemdesiattriročná rodáčka z Detroitu si CineMerit Award prevezme 27. júna, pričom o deň neskôr sa zúčastní na verejnej diskusii s novinármi a filmovými fanúšikmi. Kompletný program festivalu oznámia 6. júna.


Ellen Burstyn, vlastným menom Edna Rae Gillooly, získala v roku 1975 Oscara za hlavnú rolu vo filme Alice tu už nebýva (1974) v réžii Martina Scorseseho. Na konte má aj ďalších päť nominácií na ceny americkej Akadémie filmových umení a vied za vedľajšiu úlohu v dráme Posledné filmové predstavenie (1971) a hlavné roly v snímkach Vyháňač diabla (1973), Na budúci rok v rovnakom čase (1978), Vzkriesenie (1980) a Requiem za sen (2000).

 

V roku 1975 pritom získala aj cenu Tony za herecký výkon v divadelnej predlohe spomínanej snímky Na budúci rok v rovnakom čase, ktorá jej v roku 1979 vyniesla i zatiaľ jediný Zlatý glóbus v kariére. Na konte má pritom ďalších šesť nominácií na túto cenu. Podarilo sa jej tiež získať dve ceny Primetime Emmy z celkovo siedmich nominácií. V roku 2013 ju uviedli do Americkej divadelnej siene slávy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies