Herečka Doris Day zistila, že je v skutočnosti o dva roky staršia, než si myslela

NETKY.SK • 3 Apríl 2017, 15:14 • 2 min
Herečka Doris Day zistila, že je v skutočnosti o dva roky staršia, než si myslela

BRATISLAVA - Americká herečka a speváčka Doris Day zistila, že v skutočnosti je o dva roky staršia, než si doteraz myslela. Rodáčka zo Cincinnati dnes oslavuje 95. narodeniny, hoci ešte pred niekoľkými dňami si myslela, že to budú jej 93. narodeniny. Medzitým však úradníci z ministerstva zdravotníctva štátu Ohio našli jej rodný list, v ktorom je uvedené, že sa narodila v roku 1922, a nie v roku 1924, ako si pôvodne myslela.

slovakia

left justify in out

"Vždy som vravela, že vek je iba číslo. Nikdy som nevenovala nejakú špeciálnu pozornosť narodeninám, ale je skvelé, že konečne viem, aká stará naozaj som," uviedla už neaktívna herečka a interpretka.

 

"O Dorisinom veku sa dlho viedli špekulácie a často sme na to museli aj sami odpovedať. Zdá sa, že teraz už konečne poznáme odpoveď. Počul som, že k tejto situácii mohlo dôjsť tak, že keď bola Doris ešte celkom mladá, tak sa uchádzala o jednu úlohu a do formulára jej omylom napísali zlý vek. Nevieme, či to tak naozaj bolo, ale ak áno, tak tá chyba pretrvala celé tie roky," dodal jej hovorca Charley Cullen Waters.

Doris Day, vlastným menom Doris Mary Ann Kappelhoff, patrila v 50. a 60. rokoch medzi najpopulárnejšie herečky. Zahrala si v 39 filmoch, medzi ktorými sú napríklad Muž, ktorý vedel priveľa (1956), Učiteľkin miláčik (1958) či Nočný rozhovor (1959). Za výkon v poslednom menovanom ju nominovali na Oscara.

 

Na konte má štyri Zlaté glóbusy, vrátane Ceny Cecila B. DeMilla za celoživotné dielo z roku 1989, a tiež cenu Grammy za celoživotné dielo. Ako speváčka vydala viac než dvadsať albumov, pričom viaceré z nich boli zároveň soundtrackmi snímok, v ktorých si zahrala. Venuje sa tiež ochrane zvierat.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies