Herečka Anna Paquin sa predstaví v miniseriáli Alias Grace

NETKY.SK • 17 August 2016, 12:58 • 2 min
Herečka Anna Paquin sa predstaví v miniseriáli Alias Grace

BRATISLAVA - Herečka Anna Paquin sa predstaví v miniseriáli Alias Grace, ktorý bude adaptáciou rovnomennej knihy z roku 1996 od Margaret Atwood.

slovakia

left justify in out

Príbeh novinky sa zameriava na mladú, chudobnú slúžku, imigrantku z Írska Grace Marks a jej kolegu Jamesa McDermotta, ktorých v roku 1843 v Kanade usvedčili z vraždy ich zamestnávateľa Thomasa Kinneara a jeho gazdinej a milenky Nancy Montgomery. McDermotta obesili, pričom Marks dostala doživotný trest odňatia slobody. O tridsať rokov neskôr ju však prepustili na slobodu.


Tridsaťštyriročná Paquin sa predstaví ako Nancy Montgomery, ktorá sa spočiatku spriatelí s Marks v podaní Sarah Gadon, no neskôr začne upodozrievať Kinneara z nadmernej náklonnosti k slúžke a dá jej výpoveď. V šesťhodinovom projekte sa predstaví aj Zachary Levi. Réžiu má na starosti Mary Harron, scenár zas napísala Sarah Polley, pričom obe sú spolu s Noreen Halpern aj výkonnými producentkami. S nakrúcaním začali 15. augusta.


Anna Paquin je rodáčkou z kanadského Winnipegu, no ako štvorročná sa s rodinou presťahovala na Nový Zéland. Nádejná herečka získala už ako jedenásťročná Oscara za herecký výkon vo vedľajšej úlohe filmu Piano (1993), kde stvárnila dcéru nemej hrdinky v podaní Holly Hunter. Stala sa tak druhou najmladšou držiteľkou Oscara.

 

V rokoch 2000, 2003, 2006 a 2014 si zahrala vo filmovej sérii X-Men. Objavila sa aj v snímkach Jana Eyrová (1996), Na pokraji slávy (2000) či seriáli True Blood: Pravá krv (2008 - 2014), za ktorý si na konto pripísala aj Zlatý glóbus. Jej manželom je od augusta 2010 Stephen Moyer, s ktorým má dcéru Poppy a syna Charlieho. Dvojica sa zoznámila práve pri nakrúcaní seriálu True Blood: Pravá krv.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies