Herec Robert Downey Jr. dostal milosť ohľadom starších problémov so zákonom

NETKY.SK • 25 December 2015, 09:26 • 2 min
Herec Robert Downey Jr. dostal milosť ohľadom starších problémov so zákonom

LOS ANGELES - Kalifornský guvernér Jerry Brown udelil vo štvrtok milosť americkému hercovi Robertovi Downeymu Jr. ohľadom ilegálneho prechovávania drog a vlastníctva zbrane, ktorých sa dopustil v 90. rokoch.

slovakia

left justify in out

Rozhodnutiu predchádzala hercova žiadosť o milosť.


Downeyho usvedčili v roku 1996 z vlastníctva drog, prechovávania strelnej zbrane a jazdy pod vplyvom omamných látok, za čo si neskôr odsedel vo väzení jeden rok a niekoľko nasledujúcich rokov strávil ako podmienečne prepustený v skúšobnej lehote. Výkon trestu sa mu ukončil v roku 2002.


V znení milosti sa uvádza, že 50-ročný Downey v októbri dostal súdne uznesenie, ktoré "potvrdzuje, že od jeho prepustenia z väzby viedol herec čestný a usporiadaný život, preukázal dobrý charakter a správal sa ako občan dodržiavajúci zákony", informovala v noci nadnes agentúra Reuters.


Guvernérska milosť umožňuje previnilcovi opätovne nadobudnúť určité práva ako napríklad možnosť zasadať v porote. Odhliadnuc od legislatívnych dôsledkov tento krok taktiež pomáha príjemcovi vylepšiť si verejný imidž. Downey bol počas svojej kariéry dvakrát nominovaný na Oscara.



 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies