Herec Richard Jaroslav Müller by rád prešiel na temnú stranu scenára

NETKY.SK • 25 Január 2018, 06:00 • 2 min
Herec Richard Jaroslav Müller by rád prešiel na temnú stranu scenára

BRATISLAVA - Český herec Richard Jaroslav Müller by si po poslednej filmovacej skúsenosti, rozprávke režiséra Zdeňka Trošku Čertoviny, v ktorej stvárnil dobráka Jana, rád pre zmenu zahral i negatívnu postavu.

slovakia

left justify in out

„Ja som už na škole, asi kvôli môjmu výzoru, hral vždy skôr tie kladné, pozitívne postavy. Väčšinou takých jednoduchších dobrákov. Určite by som si raz chcel zahrať nejakého aspoň čiastočne komplikovaného človeka, ktorý má aj nejaké iné úmysly, ako sa len riadiť dobrým srdcom,“ poznamenal v rozhovore pre agentúru SITA. „Uvidíme, či si ma niekto všimne, či prejaví niekto záujem. Zatiaľ žiadne konkrétne ponuky nemám, ale verím, že spolupráca s takým veľkým režisérom, ako je Zdeněk Troška, človeka posunie ďalej. Mňa určite posunula, či už nejaká ponuka príde alebo nie,“ uviedol Müller, ktorého v ostatnom čase napĺňa i pôsobenie v divadelno-pohybovej skupine Body Voice Band.

„Tento projekt nie je až taký známy. Ide o skupinu ľudí, ktorí hrajú underground - formát, ktorý v divadle bežne neuvidíte. Celé je to o spojení pohybu, činohry a spevu, sú tam veľmi šikovní ľudia. Účinkuje tam niekoľko mojich spolužiakov, a keď jeden kamarát vypadol, tak mi zavolal, či by som náhodou nevedel za neho zaskočiť. Veľmi ma to baví, už som potreboval takúto poriadne umeleckú vec,“ podotkol 25-ročný rodák z Prahy. „Práve riešime termíny na tento rok a hľadáme miesta, kde budeme hrať. Vždy tie hry totiž hrávame na špecifických miestach, nie stabilne v nejakom divadle. Predstavenie Vojna sme napríklad naposledy uviedli na stanici Bubny v Prahe pri Pamätníku ticha, ktorý vznikol ako pripomienka prvého židovského transportu,“ priblížil herec.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies