Herec Paul Ritter prehral boj rakovinou. Hral v minisérii Černobyľ, či v svete Harryho Pottera

NETKY.SK • 6 Apríl 2021, 17:21 • 2 min
Herec Paul Ritter prehral boj  rakovinou. Hral v minisérii Černobyľ, či v svete Harryho Pottera

O úmrtí informoval jeho agent.

slovakia

left justify in out

Zomrel Paul Ritter, herec z Británie, známy z televíznej minisérie Černobyľ (2019). Rodák z Kentu žil 54. rok jeho života, no boj s nádorom na mozgu prehral. V utorok o tom informoval jeho agent.

Agentúra Markham, Froggatt & Irwin oznámila, že Ritter skonal v pondelok v noci „pokojne doma v spoločnosti manželky Polly a synov Franka a Noaha". „Paul bol výnimočne talentovaný herec, ktorý s mimoriadnou zručnosťou stvárnil nesmiernu škálu úloh na javisku i pred kamerou," uviedla agentúra.

 


Bol známy najmä vďaka rolám vo filmoch ako Quantum of Solace, Son of Rambow, Harry Potter and the Half-Blood Prince a The Eagle, ako aj v televíznych programoch vrátane večere v piatok večer, Vera, Dutá koruna, Posledné kráľovstvo a Černobyľ, kde stvárnil sovietskeho jadrového inžiniera Anatolija Ďatlova


Pôsobil aj v britskom Národnom divadle alebo londýnskom Old Vic. V roku 2009 si tiež vyslúžil nomináciu na cenu Tony za účinkovanie v predstavení The Norman Conquests na Broadwayi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona