Herec obľúbenej hlášky z legendárnej českej komédie nás navždy opustil

NETKY.SK • 29 Júl 2019, 15:29 • 2 min
Herec obľúbenej hlášky z legendárnej českej komédie nás navždy opustil

PRAHA - Vo veku 83 rokov zomrel v dnešných ranných hodinách český herec a kaskadér Zdeněk Srstka. dlhé roky bol súčasťou televízneho programu Chcete mě?, v ktorom sa pre opustené zvieratá hľadá nový domov.

slovakia

left justify in out

Srstka sa narodil 26. septembra 1935 v Prahe. Jeden z prvých filmov, v ktorom sa Srstka predstavil, bol Limonádový Joe aneb Koňská opera (1964). Herec si získal popularitu v 80. rokoch, keď vystupoval v šou Možno príde i kúzelník. Preslávený je aj jeho výrok, keď ako študent večernej školy oznamoval učiteľom, prečo je jeho spolužiak v triede neprítomný. "Hliník se odstěhoval do Humpolce!" z komédie Marečku, podejte mi pero!, natočenej v roku 1976 baví všetky vekové kategórie ešte aj dnes.

 

 

Srstka sa okrem iného venoval aj súťažnému vzpieraniu. V roku 1957 získal v hmotnostnej kategórii do 90 kilogramov bronzovú medailu na majstrovstvách Európy v Katoviciach a v roku 1960 štartoval na olympijských hrách v Ríme, kde skončil deviaty.

 

img

 

Herec už dlhší čas trpel chorobou a chodil len s veľkými ťažkosťami. Jeho stav sa výrazne zhoršil v nedeľu večer a bol prevezený do nemocnice. Posledná rozlúčka s hercom sa uskutoční len v rodinnom kruhu.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona