Herec Nicholas Hoult rokuje o úlohe Nikolu Teslu v dráme The Current War

NETKY.SK • 5 Október 2016, 13:50 • 2 min
Herec Nicholas Hoult rokuje o úlohe Nikolu Teslu v dráme The Current War

BRATISLAVA - Anglický herec Nicholas Hoult rokuje o účinkovaní v pripravovanej snímke The Current War (2018). Stvárniť by mal amerického fyzika a vynálezcu srbského pôvodu Nikolu Teslu. Informácie ako prvý zverejnil portál TheWrap.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťšesťročný Angličan by sa tak mal objaviť po boku Benedicta Cumberbatcha a Michaela Shannona, ktorí sa predstavia v úlohách vynálezcov Thomasa Edisona a Georgea Westinghousa. Tí koncom 80. rokov 19. storočia súperili o to, ktorý z nich vytvorí funkčný systém rozvodu elektrického prúdu. Tesla sa zaslúžil o skonštruovanie elektrických strojov a prístrojov, napríklad transformátora. Objavil rotačné magnetické pole a urobil základné objavy v bezdrôtovej telegrafii.


Historickú drámu nakrúti režisér Alfonso Gomez-Rejon, ktorý má napríklad na konte komédiu Ja, Earl a dievča na zomretie (2015). Scenár napísal Michael Mitnick. Výrobu zastrešuje filmové štúdio The Weinstein Company, pričom nakrúcanie by malo odštartovať v decembri.


Nicholas Hoult sa na plátne po prvý raz predstavil vo veku sedem rokov v snímke Intimate Relations (1996). Ako dieťa zažiaril v adaptácii románu Nicka Hornbyho Ako na vec (2002), kde si zahral po boku Hugha Granta. V roku 2009 ho módny návrhár Tom Ford obsadil do svojho režisérskeho debutu Single Man, kde účinkoval spolu s Colinom Firthom a Julianne Moore.

 

Objavil sa aj v Súboji Titanov (2010), fantasy Jack, zabijak obrov (2013), hororovej romantickej komédii Warm Bodies (2013), sci-fi Mad Max: Zbesilá cesta (2015) či akčnom trileri Collide, známom tiež pod názvom Autobahn (2015). Známy je aj ako mutant Hank s prezývkou Beast zo série komiksoviek X-Men s podtitulmi Prvá trieda (2011), Budúca minulosť (2014) a Apokalypsa (2016).

 

Nedávno dokončil nakrúcanie životopisnej drámy Rebel in the Rye, ktorá by sa mala dostať do amerických kín v roku 2017.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona