Herec Jim Parsons žije desať rokov v homosexuálnom vzťahu

NETKY.SK • 24 Máj 2012, 20:14 • 2 min
Herec Jim Parsons žije desať rokov v homosexuálnom vzťahu

Herec Jim Parsons žije desať rokov v homosexuálnom vzťahu - Celebrity Americký herec Jim Parsons, známy najmä ako Sheldon Cooper z komediálneho seriálu Teória veľkého tresku (2007), po prvý raz verejne prehovoril o svojej homosexuálnej orientácii. Nešlo v

slovakia

left justify in out

img

Americký herec Jim Parsons, známy najmä ako Sheldon Cooper z komediálneho seriálu Teória veľkého tresku (2007), po prvý raz verejne prehovoril o svojej homosexuálnej orientácii. Nešlo však o žiadne veľké priznanie, ako tomu bolo dosiaľ v Hollywoode zvykom. V rozsiahlom profilovom článku New York Times, ktorý sa venuje najmä jeho účinkovaniu na Broadwayi, autor len mimochodom v závere článku zmieňuje, že 39-ročný rodák z Texasu "je gej a žije desať rokov vo vzťahu". Parsons však o svojej sexualite sám priamo nehovorí a jeho hovorca sa k téme odmietol ďalej vyjadrovať.

Autor článku spomína hercovu homosexualitu v kontexte s rolou Tommyho Boatwrighta, ktorú stvárňuje na Broadwayi v hre The Normal Heart amerického autora Larryho Kramera o gejoch umierajúcich na AIDS v osemdesiatych rokoch 20. storočia v New Yorku. "Normal Heart v ňom zarezonovalo na viacerých úrovniach: pán Parsons je gej a žije v desaťročnom vzťahu a ako povedal, práca s hercami na javisku bola pre neho ako výživa," napísal o hercovi, ktorý v súčasnosti tiež účinkuje v predstavení Harvey.

Jim Parsons je známy predovšetkým zo spomínaného seriálu Teória veľkého tresku, pričom práve jeho postava je podľa mnohých dôvodom úspechu šou. Stvárnenie teoretického fyzika Sheldona Coopera mu vynieslo dve ceny Emmy (2010 a 2011) a tiež Zlatý glóbus (2011).

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies