Herec Isaach de Bankolé zavíta 20. marca do Bratislavy

NETKY.SK • 5 Marec 2015, 10:28 • 2 min
Herec Isaach de Bankolé zavíta 20. marca do Bratislavy

BRATISLAVA - Herec Isaach de Bankolé zavíta 20. marca do Bratislavy. Rodák z Pobrežia Slonoviny predstaví na úvod 22. ročníka Medzinárodného filmového festivalu Febiofest slovensko-maďarský western Mirage (2014), v ktorom stvárnil Francisa. Päťdesiatsedemročný herec si tiež prevezme Cenu za prínos svetovej kinematografii od Asociácie slovenských filmových klubov.

slovakia

left justify in out

Febiofest zaradil do programu okrem spomínanej novinky aj ďalšie tri filmy, v ktorých si zahral - Noc na zemi (1991), Hranice ovládania (2009) a Sama v Afrike (2009). "Je nám cťou, že Isaach de Bankolé prijal naše pozvanie a príde pred divákov uviesť slovenskú premiéru Mirage. Osobne sa zúčastnil len na prvom svetovom uvedení filmu na prestížnom festivale v Toronte a o to viac si ceníme jeho príchod do Bratislavy na Febiofest," povedal slovenský spoluproducent snímky Mátyás Prikler.


Febiofest 2015 potrvá do 16. apríla. Podujatie odštartuje v Bratislave a následne sa presunie do ďalších deviatich slovenských miest - Trenčína, Levíc, Martina, Košíc, Kežmarku, Prešova, Trnavy, Prievidze a Banskej Bystrice. Bližšie informácie o podujatí sú dostupné na webstránke www.febiofest.sk.


Isaach de Bankolé je známy aj vďaka spolupráci s režisérom Jimom Jarmuschom, s ktorým nakrútil okrem spomínaných snímok Noc na zemi a Hranice ovládania aj filmy Ghost Dog - Cesta samuraja (1999) či Káva a cigarety (2003). Zahral si tiež v tituloch ako Manderlay (2005), Casino Royale (2006), Vzbura v Seattli (2007), Skafander a motýľ (2007), I Am Slave (2010) alebo Kalvária (2014).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies