Herec Harrison Ford havaroval so svojim lietadlom: Utrpel viaceré rezné rany na hlave

NETKY.SK • 6 Marec 2015, 10:33 • 2 min
Herec Harrison Ford havaroval so svojim lietadlom: Utrpel viaceré rezné rany na hlave

LOS ANGELES - Americký herec Harrison Ford utrpel vo štvrtok vážne, nie však život ohrozujúce zranenia, keď so svojím malým historickým lietadlom havaroval na golfovom ihrisku v Los Angeles krátko po štarte z miestneho letiska.

slovakia

left justify in out

Publicistka 72-ročného herca v noci na dnes potvrdila, že Ford letel na lietadle z obdobia druhej svetovej vojny, ktoré malo po štarte problémy s motorom. Nemal inú možnosť než núdzovo pristáť, čo urobil bezpečne. Podľa vyhlásenia je "otlčený", očakáva sa však, že sa úplne zotaví, informovali agentúry AP a Reuters.

Fordov syn Ben predtým na Twitteri napísal, že je v nemocnici a jeho otec je "poudieraný, ale v poriadku".

 

K nehode došlo o 14.25 h miestneho času, podľa hovorkyne polície zrejme v dôsledku technickej poruchy. Webová stránka LiveATC.net zverejnila nahrávku komunikácie pilota s kontrolnou vežou letiska v meste Santa Monica, podľa ktorej Ford hlásil krátko po štarte poruchu motora a oznámil, že sa okamžite vracia na letisko, kam však už nedoletel.

 

Jednomotorové lietadlo zachytilo o strom, keď klesalo k zemi krátko po štarte zo santamonického letiska, vzdialeného asi 1,6 kilometra od miesta pádu. Pilot prežil so zraneniami, bol však pri vedomí a dýchal, uviedol zástupca veliteľa losangeleského hasičského zboru Patrick Butler.

 

Pomoc Fordovi poskytli ľudia, ktorí sa zbehli z okolia, kým ho privolaní zdravotníci previezli do nemocnice. Webová stránka TMZ uviedla, že Ford utrpel viaceré rezné rany na hlave a značne krvácal.

 

 

Ford bol jedinou osobou v lietadle a na zemi nikto neutrpel zranenia. Herec, známy najmä úlohami zo sérií filmov Indiana Jones a Hviezdne vojny, je dlhoročným leteckým nadšenom. Podľa Reuters havaroval na lietadle Ryan Aeronautical vyrobenom v roku 1942 a registrovanom na firmu MG Aviation.

 

V roku 1999 Ford havaroval spolu s leteckým inštruktorom severne od Los Angeles vo vrtuľníku, ktorý bol registrovaný na tú istú spoločnosť. Incident sa vtedy zaobišiel bez zranení. Ford si vlani zlomil nohu v Anglicku pri nakrúcaní siedmeho pokračovania Hviezdnych vojen, v ktorom sa znova predstaví ako hviezdny hrdina Han Solo. Vynútilo si to zastavenie výroby filmu na dva týždne.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona