Herec Dušan Cinkota neuspel so svojím dovolaním na Najvyššom súde

NETKY.SK • 3 September 2014, 16:32 • 2 min
Herec Dušan Cinkota neuspel so svojím dovolaním na Najvyššom súde

BRATISLAVA - Dovolanie herca Dušana Cinkotu voči verdiktu Krajského súdu (KS) v Bratislave z decembra 2012, na základe, ktorého bol v drogovej afére právoplatne odsúdený na osemročný trest odňatia slobody, dnes Najvyšší súd SR (NS SR) zamietol.

slovakia

left justify in out

NS SR tak dnes rozhodol na svojom neverejnom zasadnutí. TASR o tom informovala Kancelária podpredsedníčky NS SR. Dovolanie podal herec prostredníctvom svojho právneho zástupcu koncom marca tohto roku.

 

Bratislavský KS 5. decembra 2012 rozhodol tak, že odvolanie obžalovaných Dušana Cinkotu a Martina Havrana voči rozsudku nižšieho bratislavského súdu zamietol. Odvolací súd považoval rozsudok súdu 1. stupňa za správny a zákonný. Cinkotu aj spoluobžalovaného Havrana odsúdil prvostupňový Okresný súd Bratislava IV ešte v marci 2012. S verdiktom nesúhlasili, a tak sa odvolali na KS v Bratislave. Voči potvrdzujúcemu verdiktu KS v Bratislave nebol možný riadny opravný prostriedok, len možnosť dovolania sa na NS SR. Cinkota následne nastúpil sám na výkon trestu do bratislavskej väznice. Predtým polícia po ňom krátko pátrala.

 

Policajti známeho herca zadržali v máji 2007 pri policajnej akcii pod názvom Vrabec, našli u neho pervitín. V polovici decembra 2012 polícia vylúčila, že herec Cinkota bol jej agentom. Podľa vyjadrenia policajného prezidenta Tibora Gašpara pre denník Sme sa stretával s jedným policajtom, ale s akciou, pri ktorej ho zadržali v bratislavskej Dúbravke, to nemalo nič spoločné. "Oslovil istého policajta, ale nešlo o oficiálne riadenú spoluprácu. V žiadnom prípade sa nevykonala kontrolovaná dodávka alebo predstieraný prevod, v ktorom by vystupoval ako agent," uviedol v decembri 2012 Gašpar.

 

Cinkota sa s policajtom údajne stretol niekoľkokrát. Informácie, ktoré mu dal, však nesúviseli s predmetnou akciou v Dúbravke. Polícia v tejto mestskej časti sledovala "varičov" drogy a zistila, že ich tam chodí kupovať aj Cinkota. Policajt, s ktorým sa stretával, o tom vraj nevedel, herec mu to nepovedal.

 

Ak by kupoval drogu ako policajný agent, prevod by musel schváliť minister vnútra a použili by sa policajné peniaze. Herec platil vlastnými peniazmi. Podľa Gašpara by za všetkým bola rozsiahla dokumentácia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies