Herec Dick Van Dyke sa predstaví v snímke Mary Poppins Returns

NETKY.SK • 20 December 2016, 13:28 • 2 min
Herec Dick Van Dyke sa predstaví v snímke Mary Poppins Returns

BRATISLAVA - Americký herec, komik, spisovateľ a producent Dick Van Dyke sa ukáže v pokračovaní muzikálu Mary Poppins (1964) s názvom Mary Poppins Returns. Prezradil to počas rozhovoru pre filmový magazín The Hollywood Reporter, v ktorom sa tiež vyjadril aj o svojich nových kolegoch.

slovakia

left justify in out

“Je to výborné herecké obsadenie - Meryl Streep, Angela Lansbury a ten chlapík z Hamiltona (Lin-Manuel Miranda z muzikálu Hamilton, pozn. red.),“ povedal.


Deväťdesiatjedenročný Van Dyke, ktorý si v pôvodnej snímke zahral kamaráta kúzelnej opatrovateľky Berta, sa tak okrem menovaných predstaví po boku Emily Blunt stvárňujúcej titulnú hrdinku či Bena Whishawa a Emily Mortimer v úlohách súrodencov Michaela a Jane Banksovcov.


Príbeh sa bude odohrávať v Londýne v období Veľkej hospodárskej krízy. Spomínaní Jane a Michael Banksovci, o ktorých sa Mary starala v prvom filme, sú už dospelí, pričom Michael je otcom troch detí. Po nešťastnej udalosti, ktorá zasiahne ich rodinu, sa čarovná opatrovateľka vráti a s pomocou kúziel a jej priateľa Jacka (Miranda) im pomôže znovu objaviť radosť, ktorá sa im vytratila zo života.

 

Réžiu má na starosti Rob Marshall, ktorý sa spolu s Marcom Plattom a Johnom DeLucom podieľa aj na produkcii. Autorom scenára je David Magee. Marc Shaiman a Scott Wittman napíšu nové skladby pre film a majú na starosti celkový soundtrack snímky. Film plánujú uviesť do amerických kín 25. decembra 2018.


Dick Van Dyke je známy zo seriálov The Dick Van Dyke Show (1961 - 1966), za výkon v ktorom získal tri Daytime Emmy, či Diagnóza: Vražda (1993 - 2001) a desiatok snímok ako spomínaná Mary Poppins (1964), Chitty Chitty Bang Bang (1968) či Noc v múzeu (2006) a Noc v múzeu: Tajomstvo hrobky (2014).

 

Herec, ktorého dva razy nominovali na Zlatý glóbus, má od roku 1993 hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy a získal tiež cenu za celoživotné dielo americkej hereckej asociácie Screen Actors Guild (SAG).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies